Ane Uggla: Derfor køber vi Danske Bank-aktierne

A.P. Møller-koncernens pengetank, A.P. Møller Holding, køber rederiets aktiepost i Dansk Bank. Vi skal sikre forankringen af banken, lyder det fra Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

A.P. Møller-koncernens pengetank, A.P. Møller Holding, køber rederiets aktiepost i Dansk Bank. Vi skal sikre forankringen af banken, lyder det fra Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

»Jeg er sikker på, at min farfar og far ville være enige i beslutningen om, at vi nu flytter aktieposten i Danske Bank«.

Med rederiet A.P. Møller - Mærsks salg af dets ca. 20 pct. af aktierne i Danske Bank til A.P. Møller Holding, gøres op med en knap 100-årig tæt relation mellem banken og rederiet. Men aktierne bliver dog i »familien«.

»Vi har ønsket at signalere, at ejerskabet af Danske Bank-aktierne er forankret. Vi har en lang historisk relation til Danske Bank, og den fortsætter. Vi tror på banken, vi håber, at vi kan gøre en god forretning, og vi er sikre på, at det er godt for baglandet, at der er ro om aktieposten,« siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

Analytikere og investorer har længe set aktieposten i Danske Bank som en slags torn i øjet på rederiet A.P. Møller - Mærsk. Aktieposten hørte ikke til de egentlige forretningsaktiviteter og mudrede vurderingen af værdier og aktiviteter i den store koncern. Derfor er salget et ønske, som går i opfyldelse for mange.

»Vi tror, at det er rigtigt, at A.P. Møller - Mærsk nu kan fokusere på de egentlige forretningsaktiviteter. De har nok at gøre, og også derfor er det rigtigt at flytte posten,« siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

Det har været en lang proces, før det var muligt at flytte Danske Bank-aktierne. I 2013 besluttede ejerfondene bag A.P. Møller - Mærsk at etablere et holdingselskab, der skulle fungere som en slags pengetank for fondene. Heri akkumuleres udbytter mm. fra koncernen, og holdingselskabet skulle fremover fungere som investeringsselskab for fondene, som ville kunne købe op i selskaber - herunder selskaber uden for Mærsk-sfæren.

»Vi har været i dialog om flytningen af aktieposten i Danske Bank i nogen tid. Vi mener, at det nu var rette tidspunkt. Signalet er, at ejerskabet af Danske Bank-aktierne nu er forankret,« siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.