Ane Uggla: Begge forretningsområder vil fortsat være en del af A. P. Møller-familien

De omfattende forandringer, som er på vej i A.P.. Møller-Mærsk er nødvendige, siger Ane Uggla, datter af Mærsk Mc-Kinney Møller. Hun glæder sig over ledelsens arbejde med den nye plan.

Foto: Liselotte Sabroe. Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Ane Uggla, datter af Mærsk Mc-Kinney Møller, hilser den nye strategi for A.P. Møller-Mærsk velkommen. Hun understreger, at forandringer er nødvendige i en verden under hastig udvikling.

"Historisk har strategi og struktur for Mærsk aktiviteterne altid undergået forandringer. Og skal vi forblive agile, må forandringer fortsætte," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Den store danske virksomhed har torsdag morgen meldt ud, at virksomheden bliver splittet i to dele - et transportområde og en energikoncern.

"Vore rødder er i shipping og energi, men vi må aldrig blive statiske i en dynamisk verden. Vi hilser derfor den nye strategi og struktur, annonceret af A.P. Møller - Mærsk, velkommen," hedder det fra Ane Uggla, der er bestyrelsesformand i A.P. Møller Holding, som kontrollere A.P. Møller-Mærsk.

Hun understreger, at planerne følger de tanker, som først hendes bedstefar A.P. Møller og siden hendes far Mærsk Mc-Kinney Møller havde om virksomheden. Det betyder blandt andet, at familien vil fastholde sin ejerandele.

"A.P. Møller Holding vil fortsætte med at være en aktiv og betydende ejer af A.P. Møller - Mærsk aktiviteter. Vi vil nytte vore kerneværdier og navn, hvor det er relevant; alt som anført i A.P. Møller Fondens fundats," udtaler Ane Uggla.

Hun understreger, at det gælder for begge de to nye områder.

"Det betyder, at vi fortsat ser A.P. Møller Holding som en betydende aktionær i forretningsenheder, der gennemgår separate strukturelle ændringer: De vil fortsætte med at være en del af A.P. Møller-familien.”

A.P. Møller Holding blev etableret i slutningen af 2013 for at sikre A.P. Møller Fondens forretnings– og investeringsmæssige aktiviteter. A.P. Møller Holding ejer i dag 50,1 pct. af stemmerne og 41,5 pct. af aktiekapitalen i A.P. Møller - Mærsk A/S. Selskabet sidder desuden på 20 pct. af aktierne i Danske Bank.

Efter  Nils Smedegaard Andersen i juni blev fyret som topchef for A.P. Møller-Mærsk har den nye adm. direktør Søren Skou arbejdet med planerne om hvordan A.P. Møller-Mærsk skulle struktureres fremadrettet.

”A.P. Møller Holding blev etableret for at sikre den langsigtede levedygtighed af A.P. Møller - Mærsks aktiviteter. Siden da har A.P. Møller Holding gjort sig tanker om den fremtidige udvikling af A.P. Møller - Mærsk. Disse indspil har vi givet til bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk," hedder det fra Ane Uggla.