Android-telefoner udsat for IT-angreb

Det første it-angreb af typen trojaner er sporet mod mobiltelefoner med Android-styresystem.

Sony Ericssons nye Xperia X10 er en af de seneste telefoner med Googles styresystem Android. Foto: Jiji Press, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

It-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab har sporet det første ondsindede it-angreb af typen trojaner mod mobiltelefoner med Android-styresystem. Disse telefoners salgstal er hurtigt voksende på markedet.

Det nye angreb med det mundrette navn Trojan-SMS. AndroidOS. FakePlayer. a har allerede smittet et antal mobile enheder, oplyser Kaspersky Lab.

Det nye angreb dækker sig ind som en harmløs medieafspiller. Brugerne installerer en lille datafil, og derefter begynder det skadevoldende program at afsende sms-beskeder til særligt dyre numre, hvorved der overføres penge fra brugeren til de it-kriminelle.

- Ifølge it-analysevirksomheden IDC opnår producenter af Android-enheder de højeste vækstrater blandt producenterne af de avancerede smartphones. Vi kan derfor vente at se en tilsvarende stigning i mængden af ondsindet software mod den platform, siger Denis Maslennikov, leder af mobilgruppen ved Kaspersky Lab.

Selskabet arbejder på at udvikle teknologier til at beskytte Android og planlægger at udsende et sikkerhedsprodukt til Android først i det nye år.

Kaspersky Lab anbefaler brugere at lægge nøje mærke til de tjenester, som et program anmoder om at få adgang til, når det bliver installeret. Det indbefatter adgang til særligt dyre tjenester, der tager beløb for at sende sms-beskeder og foretage opkald.

/ritzau/