Andersen & Martini udbetaler millionudbytte efter ejendomssalg

er. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Et øget salg af reservedele, reparationer og service har løftet indtjeningen hos bilforhandleren Andersen & Martini, der til gengæld har svært ved at løfte salget af nye biler i første halvdel af 2017.

Virksomheden kommer ud af første halvår med et overskud før skat på 61,3 mio. kr. Det er en væsentlig fremgang fra 1,3 mio. kr. i samme periode året før, men langt størstedelen af forbedringen skyldes et salg af en ejendom i Lyngby, der kan kategoriseres som en engangsfornøjelse.

»Resultatet af salget af ejendommen i Lyngby har bidraget væsentligt hertil, men holdes dette udenfor, er resultatet fordoblet i forhold til samme periode i fjor, skriver Andersen & Martini i sit regnskab.«

Virksomheden forhandler og udfører service på bilmærkerne Opel, Kia, Peugeot, Fiat, Saab, Cadillac og Corvette i og uden for København og melder om gode resultater på servicesiden.

»Andersen & Martini har i første halvår af 2017 haft øget tilgang og indtjening på eftermarkedet, medens salget af nye biler har været stagnerende i årets første måneder, men salget af brugte biler har udviklet sig positivt,« skriver virksomheden.

Ejendomssalget i Lyngby kommer ikke kun bundlinjen til gode, da Andersen & Martini har besluttet at udbetale et ekstraordinært udbytte på 21 kr. per aktie, hvilket betyder en samlet betaling på 44 mio. kr. til aktionærerne.

I forbindelse med regnskabet bliver forventningerne til 2017 nedjusteret, så virksomheden nu sigter efter et overskud før skat på 65-75 mio. kr. Tidligere var forventningen 70-80 mio. kr.

Nedjusteringen skyldes, at der kører en momssag med Skat omkring salget af ejendommen i Lyngby, hvor der er usikkerhed for et beløb på 6 mio. kr.

Andersen & Martin-aktien falder tirsdag eftermiddag 0,6 pct. til 87,50 kr. under tynd handel. Selskabets markedsværdi er på 210 mio. kr.