Andersen & Martini: Sælger flere biler men mindre services

Den børsnoterede bilforhandler Andersen & Martini har øget salget i sensommeren, hvor der særligt har været gang i afsætningen til de private bilkunder.

Foto: Thomas Lekfeldt. Andersen & Martini.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af en periodemeddelelse, som er helt tømt for tal, til fondsbørsen i København

- Der er i 3. kvartal registreret væsentligt flere nye biler end i samme periode i fjor. Specielt på privatmarkedet har Andersen & Martini øget sin markedsandel, skriver selskabet i meddelelsen.

Andersen & Martini oplyser, at det også har solgt flere brugte biler i månederne juli, august og september.

Derimod har der været tilbagegang på det såkaldte eftermarked, som inden for bilindustrien blandt andet gælder reservedele og værkstedsydelser.

- Omsætningen på eftermarkedet er faldet i forhold til samme periode i fjor, hvilket relaterer sig til mærkerne Saab og Cadillac, hvor omsætningen falder i takt med den faldende vognpark - specielt for Saab, hvor fabrikken lukkede for flere år siden.

- Samlet set er eftermarkedsomsætningen på de øvrige mærker - der udgør størstedelen af forretningen for Andersen & Martini - ellers gået frem, skriver Andersen & Martini.

Udviklingen i tredje kvartal har ikke fået bilkoncernen til at ændre de finansielle forventninger til hele året, og dermed venter selskabet fortsat et nettoresultat på 2-5 mio. kr. for hele året.