Anders Runevad er helt på linje med sin strategi

Vestas' topchef glæder sig over det gode resultat i vindmøllekæmpen og holder næsten solidt plantet i strategisporet, hvad enten det gælder aktietilbagekøb, guidance eller omkostninger.

Anders Runevad har god grund til at smile efter Vestas regnskab for tredje kvartal. Topchefen opjusterer forventningerne og starter et aktietilbagekøbsprogram, og Runevad er godt tilfreds. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En fordoblet bundlinje, resultater over analytikernes forventninger og et milliardstort aktietilbagekøbsprogram. Det er svært at være andet end tilfreds, når man hedder Anders Runevad og er direktør i vindmølleproducenten Vestas.

Tidligere i dag offentliggjorde svenskeren regnskabet for tredje kvartal i det danske selskab, og først og fremmest glæder Runevad sig over, at man holder strategien:

»Jeg er meget tilfreds med både fjerde kvartal og de første ni måneder. Vi fortsætter med at eksekvere på vores strategi og leverer et strækt resultat, og vi ser forbedringer på - hvis ikke alle, så næsten alle - finansielle parametre. Det er noget at være meget tilfreds med,« siger Anders Runevad til Berlingske.

Selskabet har haft pæn to-cifret fremgang på toplinjen, mens driftsresultat og bundlinje vokser endnu mere.

»Vi har formået at holde vores faste omkostninger meget godt under kontrol på trods af den store udvidelsen i leveringer og aktivitet,« siger Runevad.

Trumfen for investorerne ved dagens regnskabsfremlæggelse må uden tvivl være det 150 mio. euro store aktietilbagekøb. Vestas har nemlig så mange penge på kistebunden, at man har valgt at give nogle tilbage til aktionærerne, men hvad så med investeringerne?

»Hvis du ser på vores investeringer, så øger vi faktisk investeringerne på linje med væksten i vores forretning, hovedsageligt i kapacitet. Vi har også øget investeringer, når det kommer til relevans i nye markeder, og vi fortsætter med at investere i forskning og udvikling. Så vi fortsætter med at investere, og jeg vil sige i et fornuftig skala, men på linje med vores udvikling. Og på linje med strategien, som vi har,« lyder det fra Runevad.

Endeligt lavede Vestas i dag også sin anden opjustering på seks måneder, så omsætningen nu forventes at blive to milliarder højere end ved årets start, mens driftsresultatet kommer til at lægge tre procentpoint over.

Ved årets indgang var flere udenlandske analytikere skeptiske over for Vestas minimumsforventninger til fremtiden, som de anså for alt for konservative. Flere af dem spurgte sågar ind til, om der var noget i forretningen, som de burde vide noget om, når nu Vestas ikke så et bedre 2015 for sig.

Sidenhen har Vestas altså opjusteret to gange, men Runevad holder fast i, at man gjorde det rigtige med minimumsguidance i starten af året.

»Vi vælger den guidance, som vi mener, bedst reflekterer vores forretning. Vi har ikke nogen andre formål end at prøve at vise den bedste refleksion af vores forretning på et hvert givent tidspunkt. Minimumsforventninger er en god måde at guide på, vi er trygge ved det, og vi har gjort det kontinuerligt, så det passer os som et selskab godt at lave minimum guidance,« siger Anders Runevad.

TV: »Vestas leverer på alle parametre«

 

TV: 3 highlights fra Vestas-regnskabet