Anders Holch Povlsen udskiller investeringer fra Bestseller

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har samlet sine private investeringer i selskabet Heartland i en model a la Lego-familiens Kirkbi. Samtidig får Bestseller ny finansdirektør, da Lise Kaae er sat i spidsen for det nye selskab.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han investerer ivrigt i virksomheder i ind- og udland, og nu har den omfattende portefølje af investeringer givet Anders Holch Povlsen anledning til at omstrukturere forretningen.

Det betyder, at alt andet end modekoncernen Bestseller bliver lagt ind i holdingselskabet Heartland. Bestsellers nu tidligere finansdirektør, Lise Kaae bliver administrerende direktør for selskabet, mens Anders Holch Povlsen som formand og hans hustru, Anne Kirstine Storm Pedersen, mor, Merete Bech Povlsen, og far, Troels Holch Povlsen, udgør bestyrelsen.

Anders Holch Povlsen har blandt andet aktieposter i den tyske nethandler Zalando og britiske Asos, mens investeringer i Danmark tæller online-supermarkedet Nemlig.com, butikskæden Normal, Bianco Sko og hvidevarekoncernen Whiteaway. Senest har den driftige milliardær købt sig ind i den svenske betalingsvirksomhed Klarna.

De selskaber har hidtil ligget under Bestseller, og derfor har Lise Kaae allerede kendskab til forretningerne. Men de mange investeringer har givet anledning til at stille spørgsmålstegn ved Anders Holch Povlsens fokus på kerneforrentingen Bestseller. Nu får et »lille dedikeret team« af medarbejdere i Hearland ansvaret for at yde konsulentarbejde til udvalgte virksomheder i porteføljen, hvilket - alt andet lige - må frigive noget tid i Anders Holch Povlsens egen kalender.

Med Lise Kaae som topchef i Heartland har Anders Holch Povlsen hentet en ny finansdirektør til Bestseller. Valget er faldet på Thomas Børglum Jensen, der kommer med international erfaring fra Novo Nordisk, hvor han har været ansvarlig for divisioner i Malaysia og Schweiz. Senest har han haft titlen som finansdirektør for Novo Nordisks Product Supply Division.

»Thomas har nogle store sko at fylde ud, men jeg er sikker på, at han er den rigtige person til det, og jeg glæder mig til at arbejde tættere sammen med ham - forhåbentlig i mange år fremover,« siger Anders Holch Povlsen i en meddelelse på Bestsellers hjemmeside.

Anders Holch Povlsen tilføjer, at Thomas Børglum Jensen er en »meget solid og sympatisk person.«

Ifølge Berlingskes opgørelser er Anders Holch Povlsens formue på omkring 40 milliarder kroner, hvilket gør ham til Danmarks næstrigeste person. Bestseller omsætter for cirka 23 milliarder kroner, foruden forretningen i Kina, som ifølge Anders Holch Povlsen selv ligger på omkring samme niveau.