Anders Holch har betalt pæn pris for netsuper- marked

Kilder vurderer, at Nemlig.com er blevet solgt for et beløb på op mod en kvart milliard kroner.

Anders Holch Povlsen, Bestseller. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prisen for Nemlig.com kan være oppe omkring en kvart mia. kr., erfarer Berlingske. Men de to parter holder kortene tæt til kroppen.

»Jeg kan sige, at det er et meget stærkt kapitalgrundlag, og det er noget, der gør os i stand til at kunne føre selv rigtigt store drømme ud i livet for vores forretnings vedkommende. Det er noget, der gør os i stand til virkelig at kunne trække fra og for alvor skubbe til udviklingen på dagligvaremarkedet på internettet,« siger Stefan Plenge, stifter og adm. direktør i Nemlig.com.

Plenge, der ikke vil udtale sig om prisen, kommer fremover til at sidde på 51 pct. af Nemlig.com, mens Anders Holch Povlsen får 49 pct.

Ifølge flere kilder i corporate finance-branchen indikerer handler med tilsvarende typer af virksomheder, at værdien af Nemlig.com ikke er over 200 mio. kr. Men ifølge Berlingskes oplysninger er handlen sket til en pris, der sætter værdien af Nemlig.com på op mod 250 mio. kr. – et tal der dog er forbundet med stor usikkerhed.

Op trækker, at Nemlig.com på få år er vokset til at være det største danske internetsupermarked. Omvendt er Nemlig.com fortsat i en meget usikker situation, fordi de store aktører Dansk Supermarked og Coop ikke for alvor har rørt på sig på internetmarkedet.

Handel med dagligvarer på internettet er samlet på omkring en mia. kr. eller ca. halvanden pct. af det samlede danske dagligvaremarked.

Stefan Plenge glæder sig over, at Anders Holch Povlsen, der ifølge erhvervsmagasinet Forbes har en personlig formue på 14,3 mia. kr., køber sig ind i Nemlig.com.

»Jeg er glad og stolt og ydmyg over, at han tror så meget på os, at han vil investere de penge i os og ikke mindst sørge for, at jeg fortsat er hovedaktionær og dermed sikre, at min lidenskab ikke pludselig brænder ud, fordi jeg er blevet udvandet til en minoritetsaktionær,« siger Stefan Plenge.

Plenge skabte Nemlig.com i 2010. De tidligere aktionærer Johannnes Rovsing, Jacob Borch, Niels Sørensen, Per Østergaard og Ole Kristoffersen forlader alle ejerkredsen.

»At være i en situation, hvor vi kun er to partnere, gør det endnu mere fleksibelt. Vi skal igennem nogle meget store beslutninger investeringsmæssigt, og det er nemmere for to mennesker at blive enige om, om vi skal gå til højre eller venstre,« siger Plenge.