Anders Eldrup sat uden for døren

Udrensningen efter Anders Eldrup tager til i omfang. Bestyrelsesformand i DONG Enegy, Fritz Schur, har frataget Andres Eldrup hans øvrige formandsposter i energiselskabet.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række selskaber i DONG regi har mistet deres formand. Den nu tidligere administrerende direktør i energiselskabet, Anders Eldrup, har som en naturlig forlængelse af sin fyring mistet formandsposter i selskaber, der hører under DONG, skriver epn.dk.Det drejer sig om DONG E&P, EM EL Holding (ejer af forsyningsselskabet EnergiMidt), Energigruppen Jylland, Dong Energy Power 1 og 2. Fyringerne skal ikke ses som en direkte optrapning af DONG-konflikten, men som en naturlig forlængelse af Anders Eldrups afskedigelse. Allerede da DONG offentliggjorde bruddet mellem Eldrup og selskabet udtalte bestyrelsesformanden, Fritz Schur, til Berlingske Business:


"Det er klart at han fratræder de bestyrelsesposter. Han sidder der i sin egenskab af administrerende direktør for Dong, og når der kommer en ny direktør, skal der være plads til at han kan overtage posterne."

Anders Eldrup sidder stadig i bestyrelserne i Terma A/S, DTU, Experimentariet, Fonden Lindoe Offshore Renewables Center, DI og Rockwool Fonden.