Anders Eldrup kritiserer DONG-salg til Goldman Sachs

Den tidligere topchef i DONG ville beholde selskabet på danske hænder. Han forstår ikke salget til investeringsbanken Goldman Sachs.

ARKIVFOTO 2011 af tidligere direktør i DONG, Anders Eldrup. Anders Eldrup kritiserer regeringen for handlen med Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Nu står den tidligere adm. direktør i Dong Anders Eldrup frem og kritiserer salget af DONG til Goldman Sach frem for at sælge selskabet til den række danske investorer, der var interesserede. Dermed udtaler Anders Eldrup siog for første gang om sagen - først til forlaget Zetland og derefter i et interview med TV 2.

»Jeg forstår stadig ikke, hvorfor DONG og ejerne valgte den model frem for Project Red, hvor man ikke solgte ud af den danske energiinfrastruktur - og milliarderne fra vindafdelingen kom Danmark til gode« siger Anders Eldrup i singlen med henvisning til en plan, som han i sin tid som direktør i Dong forsøgte at føre ud i livet.

Project Red gik ud på at flytte vindkraft-divisionen i DONG over i et datterselskab med egen bestyrelse. Sådan et selskab ville ifølge Anders Eldrup kunne blive 80 milliarder kroner værd, og det var en del af planen at få danske pensionskasser til at investere i projektet.

Andes Eldrup påpeger, at planen ville have holdt Dong på danske hænder, samt at investeringer i energisektoren er langsigtede, hvilket passer godt til pensionssektorens investeringer.

Anders Edrup nåede aldrig at føre planen ud i livet, før han i marts 2012 blev fyret.