Andelsbank bekræfter overvejelser om ansvarlig kapital

Danske Andelskassers Bank bekræfter tirsdag, at der foregår overvejelser om bankens ansvarlige lånekapital, og at selskabet er i dialog med mulige - og herunder nuværende - investorer. Ingen aftale er dog endnu indtruffet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser banken i en selskabsmeddelelse, efter at Finanswatch.dk tidligere på dagen har skrevet, at Danske Andelskassers Bank som en del af bankens kapitalmæssige genopretningsplan søger en forlængelse af hele eller dele af Danske Andelskassers Banks obligationslån på 320 mio. nkr. - optaget 7. februar 2006, klassificeret som ansvarlig kapital og med indfrielse pr. 7. februar 2014.

»Danske Andelskassers Bank kan bekræfte, at optagelse af ansvarlig kapital indgår som et muligt element i bankens kapitalmæssige genopretningsplan - sammen med forskellige andre elementer,« skriver banken og fortsætter:

»Banken er derfor i dialog med forskellige mulige investorer, herunder en del af bankens nuværende investorer, men der er ikke på nuværende tidspunkt indgået endelige aftaler af nogen art, ligesom der ikke er truffet endelig beslutning om størrelsen af et eventuelt lån.«

Såfremt dialogen udmønter sig i en aftale eller det modsatte, vil Danske Andelskassers Bank hurtigst muligt offentliggøre en selskabsmeddelelse herom, lover banken i tirsdagens meddelelse.

Det bemærkes supplerende, at Danske Andelskassers Bank, som angivet i forbindelse med delårsrapporten for tredje kvartal den 29. november 2013, har indsendt en kapitalmæssig genopretningsplan til Finanstilsynet pr. 5. december 2013.

Som beskrevet ved offentliggørelsen af delårsrapporten er det bankens overbevisning, at »genopretningsplanen gennemføres på en måde og inden for en tidsramme, som hurtigst muligt reetablerer en solvensmæssig ramme og vurderes acceptabel af Finanstilsynet«.