Analytikere: Windows tæt på kollaps

Analytikere fra analysebureauet Gartner maler fanden på væggen.

Analysebureauet Gartner er kendt og respekteret for sine nøgterne og præcise vurderinger af IT-markedet.

Derfor vækker det også stor opsigt når bureauet nu ligefrem afskriver Windows og spår Microsofts operativsytem en snarlig kollaps, skriver computerworld.com

Årsagen er blandt andet, at Microsoft ikke har taget højde for de populære små og billige Pcere. De kan let køre Linux, og kører også uden problemer Windows XP. Men når det kommer til Vista kan maskinerne ikke længere følge med.

Gartner-analytikerne Michael Silver og Neil MacDonald beskrev på en stor konference Microsofts situation som uløselig. De påpeger, at selskabet er ude af takt med markedet, og bærer på en masse gammel kode som de ikke kan slippe af med.

Samtidig er de billige mini laptops til 2500-3000 kroner i kraftig fremmarch, maskiner som ikke er kraftige nok til Vista, men godt kan køre XP og Linux.

Gartner analytikerne spår, at Microsoft, både på kort og langt sigt vil få alvorlige problemer med deres kunder som ønsker lette, simple programmer med simpel funktionalitet – ikke kæmpe mastodont pakker som kan gøre næsten alt på de mest utænkelige måder. Og som samtidig kræver dyre pcere. Samtidigt forstår brugerne heller ikke hvorfor de pludselig skal skifte til Vista, når et skift medfører øgede udgifter og flere problemer.