Analytikere venter pres på Nordeas indtægter

Når Nordea leverer tal for andet kvartal onsdag, forventer analytikerne ikke ligefrem et prangende resultat.

Foto: SCANPIX SWEDEN. Christian Clausen, Nordea, Koncernchef.
Læs mere
Fold sammen

Renteindtægterne ventes at være under pres og det samme med handelsindtægterne. Dermed ses både resultatet og den samlede indtjening at ende lavere end i samme periode sidste år.

Ifølge estimater indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt venter analytikerne, målt på medianen, renteindtægter på 1387 mio. euro i andet kvartal mod 1415 mio. euro i samme periode sidste år. Dermed ventes de samlede driftsindtægter at lande på 2494 mio. euro mod 2546 mio. euro for et år siden.

- På grund af faldende renter og begrænset genprisning uden for Norge forventer vi, at Nordea rapporterer en uændret renteindtægt kvartal til kvartal. Grundet den skarpe stigning i obligationsrenterne er handelsindtjeningen et stort spørgsmålstegn. Vi forventer, at handelsindtjeningen vil være faldet 21 pct. kvartal til kvartal, skriver Handelsbanken i et forskræp til regnskabet.

Resultatet før nedskrivninger forventes ifølge SME Direkt at lande på 1229 mio. euro mod 1287 mio. euro i andet kvartal 2012. Med nært stabile nedskrivninger forventes driftsresultaet at lande på 1027 mio. euro mod 1084 mio. euro. Samlet ses nettoresultatet dykke til 784 mio. euro i andet kvartal mod 821 mio. euro året før.

I juni solgte Nordea sine polske aktiviteter for 694 mio. euro. Salget ventes at blive gennemført i 2013. De polske aktiviteter ventes at have indbragt 13 mio. euro i andet kvartal.

- Efter salget af de polske aktiviteter har vi nedjusteret vores forventninger til resultatet per aktie frem til 2015. Selv om usikkerheden om den svenske stats aktier nu er løst, mener vi, at indtjeningsudviklingen ser sløv ud i de kommende kvartaler. Nordea handles på linje med bedre kapitaliserede svenske konkurrenter, skriver Handelsbanken, der har en reducer-anbefaling på aktien med kursmålet 74 skr.

For hele 2013 venter analytikerne ifølge SME Direkt renteindtægter på 5624 mio. euro mod 5563 mio. euro i 2012. Nettoresultet ventes at lande på 3202 mio. euro mod 3122 mio. euro.

Ifølge SME Direkt har 10 ud af 12 adspurgte analytikere en købsanbefaling på Nordea, en enkelt har "neutral" og den sidste "reducer". Det gennemsnitlige kursmål hos de 12 analytikere er på 84,6 skr.

Regnskabet ventes offentliggjort onsdag den 17. juli kl. 7.00.

/ritzau/FINANS