Analytikere: TDCs milliardopkøb bringer selskabet ind i en helt ny liga

TDC træder ind i en helt andet liga med opkøbet af medievirksomheden Modern Times Group Nordics, der blandt andet ejer Viasat og TV3

TDC har gennem flere år været rygtet på vej mod et frasalg, men med købet af MTG Nordics bliver de rygter fejet af bordet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Det vurderer flere aktieanalytikere, efter at TDC torsdag har offentliggjort handlen.

»Det er TDCs våde drøm, at man nu også kan komme ind på indholdssiden, hvor der er mere vækst end i det traditionelle telemarked.«

»Det er rent strategisk et rigtig interessant træk, fordi der ikke rigtigt er andre teleselskaber, som har haft held til det. Det skaber en markant spiller på det danske mediemarked,« siger Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker i Alm. Brand Markets.

Samme vurdering kommer fra Morten Imsgard, der er aktieanalytiker i Sydbank.

»TDC har været udfordret på TV-siden gennem et længere stykke tid, fordi tusindvis af kunder siger abonnementerne op hver måned.«

»Man har erkendt, at det er nødvendigt selv at stå for underholdningen for at være relevant, så det her kan være en måde at skabe fremtidens TDC på,« siger Morten Imsgard.

Handlen værdisætter MTG Nordics til 14,9 mia. kr. og vil blive finansieret gennem 309 mio. nye TDC-aktier, mens MTG derudover får 2,5 mia. kr. i kontanter og andel af TDC's udbytte for 2018. Efterfølgende vil MTG eje 28 pct. af TDC.

»Det er ikke en billig pris, men jeg ser opkøbet som en nødvendighed, og jeg tror egentlig, at de fleste investorer vil se kunne se idéen i opkøbet, så TDC ikke bare bliver reduceret til et selskab, der leverer internet og telefoni.«

»Så man må betale prisen og høste afkastene over tid,« siger Morten Imsgard.

TDC har gennem flere år været rygtet på vej mod et salg - blandt andet til konkurrenten Telia - men med købet af MTG Nordics bliver de rygter fejet af bordet.

»Det er en kæmpe fusion, som ændrer alt for TDC. Nu er det ikke længere helt så oplagt at blive solgt, for der er mere, som skal sluges, og derfor er en handel lagt i graven på den korte bane,« siger Michael Friis Jørgensen.

Samlet vil den nye virksomhed have omkring 3 mio. TV-abonnenter på tværs af Norden.

TDC lægger i forbindelse med handlen op til at forhøje 2018-udbyttet per aktie til 1,40 kr., såfremt den går igennem. For nuværende har teleselskabet lovet et udbytte på 1,15 kr. Samtidig er det ambitionen at øge udbyttet fremadrettet.

Teleselskabet vurderer, at det kan hente synergier på 400 mio. kr. årligt ved at kombinere de to virksomheder, og derudover er der et potentiale til at øge omsætningen 200 mio. kr. årligt.

TDC bliver groft sagt 50 pct. mere værd, da teleselskabet er værdisat til 32,5 mia. kr. Købet skal godkendes af begge selskabers aktionærer og diverse konkurrencemyndigheder. Den ventes at falde på plads i fjerde kvartal 2018.