Analytikere om Alka-salg: Oplagt køb for både Tryg og Topdanmark

Hvis Alka Forsikring bliver sat til salg, kan det være et interessant opkøbsmål for de to børsnoterede forsikringsselskaber Tryg og Topdanmark.

Arkivfoto: Claus Thomsen, direktør for Superligaen og Jacob Spangenberg fra Alka Forsikring præsenterer Alka som ny sponsor for Superligaen på et pressemøde tirsdag d. 28 oktober 2014 i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder vurderingen hos flere analytikere, efter skriverier i Børsen om at ejerne bag Alka Forsikring arbejder på et salg af selskabet, som vurderes at koste i omegnen af fire mia. kr.

»Jeg tror, at alle er interesserede i at købe Alka med den markedsandel, Alka har, og de resultater, som Alka leverer. Det er gode kunder, som Alka har,« siger Ricky Steen Rasmussen, der er analytiker hos Nykredit.

Han påpeger, at skulle Tryg eller Topdanmark ende med at overtage Alka Forsikring, så kan det skabe nogle problemer i forhold til konkurrencemyndighederne, da de to forsikringsselskaber derigennem kan komme op og sidde på mellem 21 og 23 pct. af markedet herhjemme.

»Men hvorvidt det er et af de to selskaber, som kunne ende med at købe Alka, vil jeg ikke spekulere i. Jeg tror bare, at alle er interesserede på baggrund af den vækst, der er, og på baggrund af de kunder, som Alka har ind under sig,« siger Ricky Steen Rasmussen.

Hos Sydbank er analytiker Mikkel Emil Jensen heller ikke afvisende over for, at både Tryg og Topdanmark kunne se muligheder i at overtage branchekollegaen.

»Det er svært at afvise det. De har også ressourcerne til det.«

»Hvem der lige skulle være forrest i køen, eller hvem der skulle have det største potentiale, har jeg svært ved at sige. Men det er ikke svært at sige, at de begge kunne være interesserede,« siger Mikkel Emil Jensen.

Ifølge Børsen er Alm. Brand også en kandidat sammen med det britisk-ejede Codan og det norsk-ejede Gjensidige.

/ritzau/FINANS