Analytikere: Mildere retorik i handelskonflikt sender Mærsk-aktien op

Den mere afdæmpede retorik mellem Kina og USA i handelskonflikten er med til at sende Mærsk-aktierne til vejrs i det danske eliteindeks tirsdag formiddag.

A.P. Møller-Mærsk fastholdt i sit regnskab forventningerne til 2018 og sigter dermed fortsat efter et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 4-5 mia. dollar for den fortsættende forretning. / AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLY TRIBALLEAU

Tidligere i år har en mulig handelskrig mellem de to lande tynget aktierne i den danske transport- og logistikoncern, men de to lande er i løbet af weekenden hver især blødt lidt op.

»Der er ikke en endelig konkret aftale på vej, men retorikken er i hvert fald blevet meget mere positiv over de seneste dage, og det er noget, som har overordentligt stor betydning for Mærsk, som er en global spiller og er afhængig af samhandlen i verden,« siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank.

Kina har varslet, at det vil sænke tolden på importerede biler, mens USA vil udskyde told på kinesiske varer. Finansminister Steven Mnuchin siger til Fox News, at handelskrigen er sat på pause.

I et tv-interviewet fortæller ministeren, at de varslede forhøjede toldsatser indtil videre er suspenderet, mens verdens to største økonomier arbejder på en handelsaftale.

Meldingen kommer, efter at USA og Kina lørdag blev enige om at reducere det amerikanske handelsunderskud over for Kina og tale sammen om, hvordan man også kan reducere fremtidige ubalancer i handlen mellem de to lande.

»For Mærsk, der lever af verdenshandel, vil det være positivt, hvis der findes en løsning, som gavner begge parter,« siger børsmægler Nikolaj Holmsgaard fra ABG Sundal Collier.

B-aktien stiger 4,5 pct. til 9446 kr., mens A-aktien går 3,9 pct. frem til 8970 kr.

Risikoen for en handelskrig mellem Kina og USA var sammen med lurende sanktioner mod Iran og stigende oliepriser nogle af de begivenheder, der fik transport- og logistikkoncernen til at melde om større usikkerhed om forventningerne til hele 2018 i forbindelse med regnskabet for første kvartal, der landede torsdag morgen.

»Det er en lidt spændende verden, vi lever i. Jeg vil først og fremmest fremhæve de forhandlinger, der er mellem Kina og USA om handelsaftaler. Det er klart, at det er vigtigt for os, at de lander et godt sted, og at vi ikke ender med en handelskrig. Det vil bestemt ikke være gode nyheder for os eller verden,« sagde Søren Skou, der er administrerende direktør for Mærsk, torsdag til Ritzau Finans.

A.P. Møller-Mærsk fastholdt i sit regnskab forventningerne til 2018 og sigter dermed fortsat efter et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 4-5 mia. dollar for den fortsættende forretning.

/ritzau/FINANS