Analytikere: Investorerne lurer på B&O-bud i morgen

Morgendagens kvartalsregnskab fra B&O læser investorerne ind i den aktuelle kinesiske interesse for Struer-virksomheden, vurderer analytikere.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når ledelsen i Bang & Olufsen onsdag morgen klokken 08.00 sender selskabets regnskab for 3. kvartal på gaden, vil investorerne hungre efter nyt om buddet på Struer-virksomheden fra luksusfirmaet Sparkle Roll og den kinesiske forretningsmand Qi Jianhong.

Det vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen. Han påpeger, at regnskabet samtidig kan være med til at påvirke processen om et eventuelt køb af B&O.

»Det er ikke kun spørgsmålet, om der kommer en køber, som optager investorerne. Hvis økonomien og fremtidsudsigterne tillader det, kan det give ledelsen et ekstra kort på hånden; nemlig ved egen kraft at blive den bedste forretning for investorerne, og det er en god trumf at have med i forhandlingerne,« siger han og uddyber:

»B&O forsøger løbende at holde liv i den antagelse, at hvis ikke der kommer en ridder på den hvide hest, så vil de med egen kraft kunne udvikle deres selskab. Investorerne mangler fortsat at blive overbevist, om det kan lade sig gøre for selskabet rent økonomisk.«

Indtil nu har ridderen på den hvide hest været Sparkle Roll, der med bossen Qi Jianhong i en fondsbørsmeddelelse affyrede en regulær kærlighedspil mod Bang & Olufsen.

»Vi elsker B&O. Det er en fantastisk virksomhed med fantastiske produkter, en stærk ledelse og et attraktivt globalt potentiale. Vi ser B&O som et verdenskendt og særdeles eftertragtet brand, der kombinerer fremragende teknologi med en stærk dansk designtradition,« sagde han dengang.

Flirten mellem B&O og Sparkle Roll havde på det tidspunkt stået på i næsten fem måneder, men med meldingen blev flirten forvandlet til en regulær kinddans.

Berlingske Business har tidligere kunnet beskrive på baggrund af kilder med kendskab til forhandlingerne, at den kinesiske rigmand skulle være klar til at betale en pris på omkring 85 kroner per aktie svarende til ca. 3,6 milliarder kroner for hele B&O.

Og netop prisen på virksomheden kan blive bestemt af, hvor godt det går for B&O. Således vil et godt regnskab øge prisen, men i sidste ende også give investorerne til at få lyst til at hælde den kinesisk interesse ned ad brættet, vurderer aktieanalytiker i Sydbank Morten Imsgard. Modsat Per Hansen fra Nordnet tror han ikke på, at der kommer nogen nyheder om det kinesiske bud på B&O i kvartalsregnskabet.

»For B&O handler det om at skabe så gode resultater som muligt og så skabe et fundament for enten at stå på egne ben eller en god salgspris,« siger han og påpeger, at køberen ingen interesse har i at aflægge et bud samme dag, som et stærkt regnskab.

»Så vil investorerne jo slå op i banen og sige nej tak,« siger han.

Bang & Olufsen forventer i 2015/2016 en omsætningsvækst på 8-12 procent samt en væsentlig forbedring af driftsresultatet (EBIT) af de fortsættende aktiviteter til omkring et nul.