Analytikere godkender Novo-regnskab

Det gik bedre end forventet, da Novo Nordisk i dag præsenterede sit kvartalsregnskab, vurderer to analytikere, der blåstempler medicinalregnskabet. Aktien starter dog dagen i rødt.

Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2014 Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ventet, at Novo Nordisk ville præsentere et ganske pænt regnskab, og medicinalkæmpen levede bestemt op til forventningerne i årets første kvartalsregnskab. Her præsterede Novo Nordisk en vækst, der fraregnet salget af NNIT, lå på 17 pct.

»Det er svært at finde noget negativt i regnskabet. Novo leverer en opjustering og en vækst, som var bedre end ventet. Man kunne have været nervøs for Victoza, men har er der også vækst, så det er et regnskab, der er mere end godkendt,« siger Michael Friis-Jørgensen, der er Novo-analytiker hos Alm. Brand Markets, »Det eneste negative er, at meget af opjusteringen kommer på baggrund af dollaren, og de seneste dage er der ikke kommer meget godt fra USA.«

Også Søren Løntoft-Hansen, der følger Novo Nordisk for Sydbank, er positiv omkring det nylige regnskab fra Lars Rebien & Co.

»På forhånd var der tårnhøje forventninger til Novo Nordisk. Aktiekursen er steget pænt op til regnskabet, og jeg synes egentlig, at de indfrier forventningerne. Jeg hæfter mig særligt ved udviklingen i Victoza, Tresiba og Novoseven, som er positive,« siger Søren Løntoft-Hansen.

Såvel Michael Friis-Jørgensen som Søren Løntoft-Hansen forventede inden markedsåbningen, at Novo Nordisks aktie alt andet lige ville stige i dagens handel. Det globale aktiemarked er dog rødt over hele fronten, hvilket også kan ses på Novo-aktien, der falder med omkring halvandet procent.