Analytikere: Det bør Hamburg Süd koste

Mens A.P. Møller-Mærsk indtil videre ikke har planer om at offentliggøre en pris på det tyske rederi Hamburg Süd, er flere analytikere kommet med bud på, hvor prisen formentlig ligger.

ARKIVFOTO: Rederiet Maersk Line køber det tyske containerrederi Hamburg Süd, der er verdens syvendestørste og driver 130 containerskibe. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCO BELLO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Senest har Fearnley Securities over for Bloomberg News vurderet, at Maersk Lines køb af verdens syvende største rederi bør have en pris på mellem 2,2 og 2,7 mia. dollar.

Over for Ritzau Finans har Sydbank peget på et spænd mellem 2 og 4 mia. dollar, og Jyske Bank ligger på omkring 3 mia. dollar.

Fearnleys analytiker Espen Landmark Fjermestad vurderer, at Mærsk formentlig kan finansiere end del af beløbet via banker, da der blot er en lille gæld i det tyske opkøbs fartøjer.

»Mærsk har i alt likvide beholdninger for omkring 11,8 mia. dollar, og transaktionen vil kun indebære at benytte omkring en tiendedel af dem,« siger Espen Landmark Fjermestad til Bloomberg News.

»Det efterlader Mærsk med betydelige frie midler til at gennemføre andre handler - både inden for transport og energi,« fortsætter han.

A.P. Møller-Mærsk bekræftede torsdag købet af det tyske rederi, men slog fast, at der tidligst vil blive talt om en pris i andet kvartal 2017.

Konglomeratet forventer, at købet er endeligt gennemført i slutningen af 2017.