Analytikere: Byd lavt på ISS-aktien

Skal man investere i den kommende ISS-aktie, skal det ske i den lave ende af udbudsintervallet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Det vurderer chefanalytiker Lau Svenssen fra Aktieinfo i en analyse lavet til Dansk Aktionærforening.

Udbudsintervallet er på 100-135 kr. pr. aktie. Hvis man satser på et langsigtet afkast, er 110 kr. en fornuftig pris, mens jagten på en hurtig gevinst kan retfærdiggøre en højere pris.

- Hvis motivet for investor er en langsigtet placering med et godt afkast for øje, skal man ikke være for aggressiv. Her synes 110 kr. at være et fornuftigt bud. Hvis motivet i stedet er at forfølge en mere kortsigtet gevinst ved børsnoteringen, ser et bud på 125 kr. ud til at være påkrævet. Maksimumprisen forekommer høj i betragtning af risikoprofilen, mener Lau Svenssen.

I samme ombæring har Aktieugebrevet også lavet en analyse af ISS for Dansk Aktionærforening. Og Aktieugebrevets konklusion ligner Lau Svenssens.

- ISS kommer til sommer i C20-indekset, og derfor vil de store institutionelle investorer være tvunget til at købe aktien til deres porteføljer. Det vil i sig selv sikre afsætning af de udbudte aktier. Vi skal understrege, at der bliver tale om en kortsigtet investering, hvor vi går efter en kortsigtet gevinst, skriver Aktieugebrevet i analysen og tvivler samtidig på, at ISS' forventninger er realistiske.

ISS-aktierne kan tegnes fra 8. marts til og med 17. marts, men kan lukkes før.

RB-Børsen