Analytikere: B&O-køber må være konkurrent

Interessen i det danske radio- og TV-klenodie kommer sandsynligvis fra en konkurrent, vurderer to analytikere over for Business.dk.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et salg af det danske elektronikklenodie B&O kan være under opsejling. I hvert fald sendte selskabet tidligere i en meddelse på fondsbørsen, hvori man fortalte, at en potentiel køber har vist interesse for selskabet.

B&O har endnu ikke sat navn på denne køber, men spørger man i analytiker-kredse, er det efter al sandsynlighed en konkurrent, som snuser til Struer-virksomheden:

»Det mest logiske vil være en industriel køber. B&Os største udfordring er, at de er for små. De har simpelthen for lidt skala til at drive en ordentlig forretning,« siger Morten Imsgard fra Sydbank.

Den samme analyse har Otto Friedrichsen, aktiestrateg hos Formuepleje:

»Jeg tror i højere grad, at det er en køber fra industrien, der vil bruge B&O som et supplement til deres eksisterende forretning,« siger Friedrichsen.

Alternativet til en industriel køber ville være en dansk eller udenlandsk kapitalfond, men den tror man ikke på i Sydbank:

»Det er usandsynligt, at en kapitalfond kommer ind og laver en klassisk turn around, hvor man skærer alt fedtet fra, for det har B&O allerede gjort,« siger Morten Imsgard.

Bestyrelsesformand i B&O, Ole Andersen, oplyser til Business.dk, at han ikke har yderligere kommentarer til det potentielle bud på selskabet.

TV: Økonom: B&O ender sandsynligvis i et salg