Analytiker: Vestas kan mere end de lover

Vestas forventninger om en overskudsgrad på mindst seks procent i 2014 er meget konservativ. Det siger Alm. Brands analytiker, der dog sætter spørgsmålstegn ved, hvor meget mere aktien vil stige

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2014 bliver året hvor Vestas igen endelig kan levere sorte tal på bundlinjen efter flere år med underskud.

Nettooverskuddet i andet kvartal landede på 94 millioner euro i andet kvartal sammenlignet med en forventning i markedet på mellem 70-75 millioner kroner.

Vestas løfter samtidig sine forventninger for resten af året fra en EBIT-margin (overskudsgrad) på fem til seks procent. Men spørger man analytikerne er der også udsigt til et noget pænere overskud end de udmeldinger, Vestas selv er kommet med. Det gælder blandt andre Alm. Brands Vestas-analytiker Michael Friis Jørgensen.

»Det er under vores forventninger. Vestas er ganske forsigtig. Men jeg tror, at den her melding giver ro i maven hos investorerne,« siger han og fortsætter og senere:

»De vil overlevere og ikke underlevere.« Alm. Brand-analytikeren vurderer, at Vestas vil komme med endnu en opjustering i løbet af året og forventer en overskudsgrad i retningen af 7,5 procent ved årets udgang.

Noget af overskuddet er dog baseret på, at varelagrene er gået mere op end ventet og det samlede cashflow (de positive pengestrømme) er faldet med 218 millioner euro til minus 21 millioner euro.

Toplinjen lå nogenlunde på niveau med det forventede. Den samlede omsætning i andet kvartal landede på 1932 megawatt mod de forventede 1817 megawatt. Vestas-aktien har i dag reageret positivt og lå efter en times handel til en stigning på knap tre procent.

Det betyder, at Vestas markedsværdi nu er steget med over 770 procent på to år. Investorer der købte Vestas-aktier for fem år siden og har beholdt dem, har dog stadig tabt omkring 24 procent af deres investering.

Vestas-aktien nærmer sig nu kurs 300 (ligger onsdag formiddag kl. 10 omkring kurs 280) og Michael Friis Jørgensen stiller spørgsmålstegn ved, hvor meget højere den vil stige.

»Det er en meget volatil aktie, så det er altid svært at spå om,« siger han og fortsætter: »Men om vi kan jagte videre gennem kurs 300 det er jeg lidt tvivlende overfor. Men momentum lige nu er stærkt i aktien.«