Analytiker: Unibrews tredje kvartal er en solstrålehistorie

Ifølge analytikeren viser regnskabet, at Unibrew har et meget effektivt forretningssetup i den vesteuropæiske del.

Der er ikke meget dårlig læsning i regnskabet fra Royal Unibrew, som torsdag morgen præsenterede markedet for en solid opjustering af forventningerne og overraskende gode tal. Her ses administrerende direktør i Unibrew Henrik Brandt Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

Der er ikke meget dårlig læsning i regnskabet fra Royal Unibrew, som torsdag morgen præsenterede markedet for en solid opjustering af forventningerne og overraskende gode tal.

Det mener Unibrew-analytiker i Sydbank, Morgen Imsgard.

- Helt overordnet er det et rigtig stærkt regnskab. Unibrew er hjulpet rigtig godt på vej af et fint sommervejr, som der har været på mange af selskabets vigtigste markeder i tredje kvartal, siger analytikeren til Ritzau Finans.

Han peger på, at både top- og bundlinje i regnskabet "ser rigtig godt ud". Og også Unibrews nye, opjusterede forventninger er til den gode side, selvom analytikeren havde set opjusteringen komme.

- Men den er en lille smule større, end jeg havde regnet med på forhånd på grund af det stærke tredje kvartal. Det er i Vesteuropa-regionen, at de for alvor overrasker positivt med en omsætning, som er noget højere, end hvad jeg havde regnet med, og også med en overskudsgrad, som er højere end mine forventninger og højere end sidste år, siger Morten Imsgard.

Ifølge analytikeren viser regnskabet, at Unibrew har et meget effektivt forretningssetup i den vesteuropæiske del.

- Når man har toplinjen med sig og godt salg, så får man også en rigtig stærk bundlinje at vise investorerne. Den division skinner igennem som ekstraordinært god, mener han.

Unibrew tjente i kvartalet 173 mio. kr., hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans havde spået et plus på 142 mio. kr.

Bryggeriet ser nu en omsætning på 4340-4425 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 695-735 mio. kr. i 2013. Tidligere ventede selskabet en omsætning på 4065-4225 mio. kr. samt et EBITDA-resultat på 655-720 mio. kr. i 2013. Forventningerne til driftsresultatet (EBIT) løftes til 510-550 mio. kr. fra den tidligere forventning om 460-525 mio. kr.