Analytiker undrer sig over kinesers købstaktik i B&O

Kurs 85 er fin i forhold til torsdagens lukkekurs, men nogle aktionærer har formentlig ment, det var for lavt.

Noget tyder på, at nogle store aktionærer i Bang & Olufsen mener, at 85 kroner per aktie er for lav en pris for det danske industriklenodie, der har sat sig selv helt eller delvist til salg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Noget tyder på, at nogle store aktionærer i Bang & Olufsen mener, at 85 kroner per aktie er for lav en pris for det danske industriklenodie, der har sat sig selv helt eller delvist til salg.

Sådan tolker Sydbanks analytiker Morten Imsgard den meddelelse, B&O har sendt ud torsdag aften, hvor det oplyses, at den kinesiske forretningsmand Qi Jianhong har øget sin ejerandel i B&O med 13,1 procent, så den nu udgør 18,7 procent af den samlede aktiekapital.

Der har længe været rygter om, at et kinesisk opkøb af B&O var på vej, og Qi Jianhomg skriver i en meddelelse, at han muligvis vil forsøge at anskaffe sig aktiemajoriteten i selskabet.

Fremgangsmåden undrer dog Morten Imsgard.

- Det er meget ualmindeligt. Jeg havde forventet, at når vi endelig fik en meddelelse, så ville det være et købstilbud på hele selskabet, siger Morten Imsgard.

- Jeg kan ikke tolke det på anden måde, end at der er nogle af de aktionærer, der har en stor beholdning B&O-aktier, som ikke er interesserede i at sælge til kurs 85.

Qi Jianhong har købt de cirka 5,7 millioner B&O-aktier af et hollandsk selskab ved navn Delta Lloyd for 85 kroner per aktie. På børsen i København var torsdagens slutkurs 74,5, og dermed er der udsigt til kursstigninger fredag morgen, vurderer Morten Imsgard.