Analytiker: Uklart hvordan Nordea vil holde omkostningerne i ave

Nordea har offentliggjort en ny strategiplan på bankens kapitalmarkedsdag i London. Men meget af det var kendt stof, og der er ikke noget afgørende nyt, mener aktieanalytiker i Alm. Brand Jesper Christensen.

Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Strategien er stillet op i fem punkter - og hver for sig er der ikke noget væsentligt nyt, siger Jesper Christensen til Ritzau Finans.

- Ser man på det med investorøjne, er det mest interessante nok, at Nordea vil holde omkostningsstigningerne nede på 1 pct. i snit om året, siger han.

Analytikeren mangler dog at se, hvordan Nordea har tænkt sig at føre den stramme omkostningsstigning ud i livet.

- Alle finansarbejderne i Nordea vil jo sige, at de gerne have en reallønsstigning, og" I vil investere i det ene og det andet - så hvordan vil I egentlig sørge for kun at vokse med 1 pct." Der bliver brug for lige at vide, hvordan Nordea vil trylle det frem, påpeger Jesper Christensen.

Af strategiplanen fremgår det også, at bankens risikoeksponering samlet set skal være "stort set uændret".

- Risikoeksponeringen plejer jo at følge forretningsomfanget. Så hvordan de vil holde risikoen nede, mens forretningsomfanget vokser. Der mangler vi også noget mere konkret, mener analytikeren.

Meddelelsen kom onsdag morgen, kort før at fondsbørsen åbnede. Og Jesper Christensen mener, at aktiekursen både kan falde og stige på de nye nye finansielle mål.

- Aktien har klaret sig stærkt, men den kan godt stige lidt på nyhederne. Samlet forventes der også en udbyttevækst på over 10 pct., hvilket nok også er lidt stærkere, end hvad der i forvejen ligger i markedet, siger analytikeren, der dog ser aktiekursen bevæge sig et sted mellem minus 2 pct. og et plus på 3 pct.

Nordea holder klokken 10 kapitalmarkedsdag for analytikere og investorer i London, hvor banken vil præsentere strategiplanen.

Nordea-aktien falder efter en halv times handel på fondsbørsen onsdag med 0,6 pct. til 89,40 kr.

/ritzau/FINANS