Analytiker tror ikke på russisk FCK-flirt

Morten Langer tror ikke, at der er en reel interesse fra en russisk rigmand til at kaste penge i Parken.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC Københavns fans skal ikke begynde at glæde sig for tidligt over, at den russiske rigmandssøn Arkady Abramovich tilsyneladende er interesseret i at investere i Parken Sport & Entertainment.

 Det fastslår aktieanalytiker og chefredaktør på Økonomisk Ugebrev, Morten Langer, der derimod har set mange signaler, der peger i retning af, at historien blot er spin, der handler om at få kursen til at stige.
"Hvis der er nogen, som vil have aktiekursen op, så skal man sørge for at sætte en stor aktionær som Lønmodtagernes Dyrtidsfond sammen med en russer, der er kendt for at eje en fodboldklub, på Café Victor. Man holder kun et såkaldt hemmeligt møde på Victor, hvis man vil have en historie ud. Det er åbenlyst, at når medier og private investorer hører om mødet, så vil kursen stige", siger Morten Langer.

 Han er overbevist om, at Carsten Koch, som er direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, ikke kunne finde på at spille et sådant spil. Han tror, at der kan sidde folk uden for Parkens inderkreds, som har haft en interesse i at kæde Abramovich sammen med underholdningskoncernen.

"Men jeg har ikke noget bud på, hvem det er", siger han.

I sin analyse hæfter han sig ligeledes ved, at Parken har afvist, at man har modtaget et konkret udspil, samt at storaktionær Erik Skjærbæk har valgt at realisere en del af sine Parken-aktier.

"Det underbygger jo, at han synes, at aktien er steget for meget. Ellers ville han ikke sælge", siger Morten Langer.

 /ritzau/