Analytiker: Torm går frem på ny struktur og marked i medvind

Når Torm har sejlet et regnskab i land, der viser forbedringer på top- og bundlinje, så skyldes det dels, at rederiets restrukturering har været en succes, og dels at det har medvind på markedet. Sådan lyder analysen fra Jacob Pedersen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Foto: Claus Bech

- Det går godt for markedet. Og Torm har fået styr på gældssituationen efter restruktureringen. Nu kan man begynde at købe lidt skibe igen, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Driftsindtjeningen på EBITDA-niveau voksede i årets tredje kvartal til 95,7 mio. dollar fra 12,2 mio. dollar i tredje kvartal af 2014, mens resultatet før skat skød i vejret til 65 mio. dollar mod 2,7 mio. dollar i samme periode i 2014. På bundlinjen landede resultatet før skat på 64,8 mio. dollar mod 2,7 mio. dollar i samme periode i 2014.

- Der er ingen tvivl om, at den nyvundne finansielle pondus, som man har fået efter restruktureringen kombineret med, at man er en stor aktør i produkttankmarkedet, er med til at give Torm nogle muligheder i og med, at markedet er så godt, som det er, pointerer Jacob Pedersen.

Derudover noterer han sig, at Torms skibsværdier er opadgående.

- En del af usikkerheden fra for tre måneder siden omkring, hvor fragtraterne kunne svinge hen, er væk nu. Det betyder, at de kan indsnævre deres forventninger til i midten af det, de tidligere har haft, forklarer Jacob Pedersen.

Torm har indsnævret forventningerne til driftsresultatet, EBITDA, for hele 2015, til et resultat i størrelsesordenen 200-220 mio. kr. og et resultat før skat i størrelsesordenen 115-135 mio. kr. De tidligere forventninger var et EBITDA-resultat på 190-230 mio. dollar og et overskud før skat på 115-155 mio. dollar.