Analytiker: Tiden inde til bankfusioner

En fusion af Jyske Bank og en række andre banker giver god mening, vurderer bankanalytiker.

Foto: Christian Lindgren
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny storbank giver god mening som modspiller til Nordea og Danske Bank. Og kommer der ikke en ny storbank, er det et spørgsmål om tid, inden udenlandske banker kommer til. En fusion bestående af Jyske Bank, Spar Nord, Sydbank og FIH Bank er derfor oplagt, vurderer bankanalytikeren Bjarne Jensen, der dog har svært ved at regne ud, hvor hovedkvarteret i så fald skal ligge.

- Formodentlig vil ingen af bankerne give sig i det spørgsmål. Men uanset hvad, vil der være stor fornuft i en sådan storfusion, siger Bjarne Jensen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Tvunget til sammenlægninger- De små pengeinstitutter træder hinanden over tæerne i deres iver efter at få fat i danskernes sparepenge. Og da de samtidig mangler kapital til at kunne leve op til de nye, massive administrative krav, så vil de simpelthen blive tvunget til opkøb og sammenlægninger i stribevis, siger han.

Den vurdering bakkes op af senioranalytiker i LD Invest, Torsten Bech, er enig i den vurdering og peger desuden på nye skrappe EU-krav, der kan sætte forrentningen af egenkapitalen under øget pres i de næste år.

- Det er da muligt, at nogle kunder vil værne om deres lokale pengeinstitutter og dermed acceptere højere priser. Men risikoen for kundeflugt er til stede, og derfor tror jeg, at pengeinstitutterne i stigende grad vil begynde at se sig om efter muligheder for at indgå i større organisationer, fordi de øgede udgifter dermed lettere vil kunne hentes ind via stordriftsfordele, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.