Analytiker: TDC ligner igen en taber

Tirsdagens regnskaber fra Telia og »3« udpeger igen Danmarks største telekoncern til taber i mobilpriskrigen.

Carsten Dilling, TDCs topchef, står til nye tab på mobilområdet, spår analytiker. Arkivfoto: Mads Nissen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»TDC ligner igen taberen i kampen om de danske mobilkunder.«

Sådan konkluderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank oven på tirsdag morgens regnskaber fra Telia og »3«, henholdsvis nummer tre og fire i Danmark.

»»3« vinder 1.000 nye kunder i 1. kvartal 2015, hvilket er markant under niveauet fra de seneste kvartaler. Telia leverer en fremragende start på året, når der udelukkende ses på udviklingen i selskabets mobilkundebase i Danmark. Telia vinder 25.000 nye kunder i 1. kvartal, hvilket er specielt imponerende, da antallet af kunder med taletidskort falder med 26.000 i kvartalet. Dermed vinder Telia faktisk 51.000 nye abonnementskunder, hvilket er en markant acceleration af kundeoptaget i forhold til de foregående kvartaler i 2014,« konstaterer Morten Imsgard, der følger udviklingen på telemarkederne tæt.

Nyt TDC-tab på 20.000 mobilkunder i vente

Telias fremtidige samarbejdspartner, Telenor, kommer først med regnskab 6. maj, og selv om Telenor-koncernen siden offentliggørelsen af den forestående fusion med Telia har mørkelagt stort set alle oplysninger om den danske forretning, ventes det kundetal, som Telenor dog fortsat som det eneste offentliggør, med spænding.

»Telenor anvender i øjeblikket en aggressiv prisstrategi med delvis subsidiering af nye mobiltelefoner, hvilket har hjulpet selskabet til at vinde mange nye kunder i løbet af 2014. Denne prisstrategi vil sikre, at Telenor fortsat vil kunne levere fremgang i sin danske kundebase i 1. kvartal. Dermed ser det igen ud til, at TDC bliver det eneste selskab af de fire store teleoperatører i Danmark med en tilbagegang i mobilkundebasen i 1. kvartal,« konstaterer Morten Imsgard.

Han ser dog »3«s meget beskedne fremgang på blot 1.000 kunder på tre måneder i forhold til omkring 20.000 hvert af de mange foregående kvartaler som et muligt tegn på, at TDC er blevet mere konkurrencedygtig og dermed ikke i samme omfang som i 2014 »storleverandør af mobilkunder til konkurrenterne«.

»Vi forventer, at TDC taber omkring 20.000 kunder i 1. kvartal, hvilket er en betydelig forbedring i forhold til niveauet pr. kvartal i 2014,« siger Sydbank-analytikeren.

EU gransker telefusion

TDC har fra 1. januar 2013 til 31. december 2014, altså på to hele år, mistet 213.000 mobilkunder til sine konkurrenter.

EU gransker i øjeblikket Telias og Telenors fusion og vil 19. august komme med en udmelding om, hvorvidt den kan godkendes umiddelbart, eller om de to selskaber - der begge hører til blandt verdens ti største mobilselskaber - skal sælge noget fra eller på anden måde bindes på visse områder, før de må slå sig sammen i Danmark.