Analytiker: TDC har fået en rigtig god pris

TDC har fået en rigtig god pris for mobilselskabet Sunrise. Til gengæld er det lidt svært at se, hvad kapitalfonden CVC vil med den schweiziske teleoperatør.

TDC må være meget godt tilfreds med, at de har fundet en køber til det schweiziske mobilselskab Sunrise og oven i købet en køber, som har været villig til at betale en rigtig god pris for selskabet.

Sådan lyder vurderingen fra aktieanalytiker Morten Irmsgard fra Sydbank.


Læs også:
Ekspert: TDC på børsen inden jul


"Overordnet set ser salget af Sunrise rigtig fornuftig ud. TDC er kommet af med et løst flagrende ben, efter at den planlagte fusion med France Telecoms schweiziske mobilselskab Orange, gik i vasken. TDC's ejere og ledelse må være meget godt tilfredse med, at det er lykkedes at skære forretningen til, så selskabet fremover kan fokusere på den nordiske region," siger Morten Irmsgard.

Fornuftig pris


Oven i købet er det lykkedes TDC at få en rigtig fornuftig pris for Sunrise.

"Prisen ser meget fornuftig ud i forhold til, hvad andre teleselskaber handles til. Sunrise er et selskab med vækst både i kundetilgang og i indtjening, og afspejler sig i den pris, som CVC har været villig til at betale," siger Morten Irmsgard.

Hvad vil CVC med Sunrise?


Til gengæld har han lidt svært ved at se, hvad rationalet bag kapitalfonden CVC's køb af Sunrise er.

Sunrise er det næststørste teleselskab på et schweizisk marked, der er præget af en stor, national operatør, Swiss Telecom. Det tredjestørste selskab er Orange, som er ejet af France Telecom. TDC-ejernes plan har været at fusionere Sunrise og Orange og dermed tage kampen op med Swiss Telecom sammen med det store franske teleselskab.

Men den plan satte de schweiziske konkurrencemyndigheder tidligere på året en kæp i hjulet på, da de sagde nej til fusionen.


Læs også: TDC sælger sit schweiziske datterselskab


"Uden en fusion med Orange, som kunne give selskabet størrelse og muskelkraft til at tage kampen op med Swiss Telecom, ville Sunrise blive en klods om benet på TDC. Selskabet ville halse efter, og det ville kræve meget store investeringer og meget kapital at klare sig i den hårde konkurrence med Swiss og Orange," siger Morten Irmsgard.

"Derfor stiller jeg mig lidt spørgende over for, havd CVC ser i selskabet. De kender selvfølgelig godt situationen i Schweiz, og har sikkert også brugt det til at presse prisen ned. Men alligevel har TDC fået en rigtig god pris. TDC må være meget godt tilfreds," siger Morten Irmsgard.