Analytiker: Stærkt signal fra Pandora

Pandoras brede opjustering er et godt signal, men var ventet af analytikerkorpset, lyder det.

Foto: Rachel Murray. Pandoras opjustering viser gode takter, men var ventet af analytikerne.
Læs mere
Fold sammen
Efter en lang periode med forsigtighed og konservative skøn er smykkevirksomheden Pandoras opjustering en ventet nyhed blandt landets analytikere. Det vurderer analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

»Det er et stærkt signal fra Pandora, omend jeg og markedet havde ventet en opjustering i løbet af 2013,« siger han til Berlingske Business og hæfter sig ved de positive foreløbige resultater for andet kvartal, hvor alle store markeder er i salgsvækst.

»Det viser, at Pandora er tilbage på vækstsporet, og at Pandora og kunden har fundet hinanden igen via sænkede priser og bedre produktudbud, der matcher kunderne på de enkelte markeder,« vurderer Søren Løntoft Hansen.

Tirsdag morgen meddelte Pandora, at overskudsgraden for helåret ventes at lande på 27 procent mod tidligere ventede "over 25" procent, ligesom omsætningen ventes at stige til otte mia. kroner mod tidligere udmeldte 7,2 mia. kroner. Samtidig ventes 175 nye konceptbutikker at åbne til forskel fra 150 butikker.

En umiddelbart pæn opjustering med 800 mio. kroner bedre på salgssiden og 360 mio. kroner bedre på driften, men de foreløbige resultater for andet kvartal kan formentlig godt bære en samlet overskudsgrad på 30 procent, mener Søren Løntoft.

»Pandora kommer lidt bedre ud end ventet på omsætningen, men ligger ni procent under forventningerne på indtjeningen, så derfor er opjusteringen samlet til den svage side. Det viser måske bare, at Pandora spiller lidt sikkert her. De vil være sikre på at komme i mål på omsætning og indtjening, og vi vil nok se, at de overgår den indtjening og overskudsgrad, de nævner her,« siger han.

Ifølge analytikeren skyldes selskabets hævede forventninger, at Pandora har fået ryddet op i forhandlerne og produktlinjerne og fået tilpasset kollektionerne til de forskellige lande, som varerne bliver solgt i. Omvendt ligger der risici gemt i en generel afmatning i forbruget, hvis økonomien stadig volder problemer, ligesom at selskabet ikke får glæde af de i øjeblikket lave guld- og sølvpriser, fordi Pandora tidligere har købt ind af råvarerne til produktionen.

Pandora-aktien åbnede med et plus på 6,60 til kurs 220,70 - status kl. 9.29.