Analytiker: Slut med Cibor-fald

For første gang siden siden krigen om den danske valuta brød ud i midten af januar, stiger pengemarkedsrenterne.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

For første gang siden siden krigen om den danske valuta brød ud i midten af januar, stiger pengemarkedsrenterne. Nationalbanken er færdig med at sænke renterne i denne omgang, vurderer valutaanalytiker.

Det skriver Børsen.

Den danske pengemarkedsrente, Cibor, stiger således til -0,4 pct. efter at have rundet -5,4 pct., hvilket er det laveste niveau nogensinde.

- Det er lykkedes Lars Rhode at tage nogle af de negative forventninger ud af markedet i forhold til, hvor meget Nationalbanken vil sænke renten for at forsvare den danske fastkurspolitik, siger Kai Lindberg, der er cheføkonom i Lån og Spar Bank, til Børsen.

Nationalbankdirektør Lars Rhode overraskede torsdag markedet ved ikke at sænke renten på indskudsbeviser, der i forvejen var nede i minus 0,75 pct. Og ifølge Jens Nærvig Pedersen, der er valuta- og senioranalytiker i Danske Bank, er der heller ikke udsigt til flere rentefald i den nærmeste fremtid.

- Mit hovedscenarie er, at Lars Rhode er færdig med at sænke renten i denne omgang, og at han vil lade valutareserven vokse, udtaler analytikeren til Børsen.

Danske Bank-analytikeren påpeger endvidere, at rentestigningen er en god nyhed for den finansielle sektor, da det er bankerne der står tilbage med regningen, som de negative renter medfører. Alene Danske Bank står tilbage med en ekstraregning på omkring 1 mia. kr. som følge af de negative renter.