Analytiker: Skuffende Mærsk-nyt med formildende omstændigheder

Mærsks regnskab for fjerde kvartal og forventningerne til det kommende regnskabsår er samlet set skuffende læsning, vurderer Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mærsks regnskab for fjerde kvartal og forventningerne til det kommende regnskabsår er samlet set skuffende læsning. Men når man dykker ned i detaljerne er der mange formildende omstændigheder, vurderer Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen umiddelbart efter offentliggørelsen.

- Samlet set er det lidt svagere end ventet. Maersk Line tjener mere end ventet trods lavere fragtrater, men Oil og de mindre divisioner skuffer, konstaterer Jacob Pedersen.

- 2015-prognosen er til den svage side, og jeg tror, de kan gøre det bedre, siger han.

A.P. Møller-Mærsk venter lidt tilbagegang på bundlinjen i 2015, når man ser bort fra særlige poster. I indeværende regnskabsår venter Mærsk-gruppen et underliggende nettoresultat på "lidt under" 4 mia. dollar, mens samme tal var på 4,1 mia. dollar i 2014. Tallene er eksklusive Danske Bank, som konglomeratet vil sælge sin aktiepost på godt 20 pct. i.

Til sammenligning sigter analytikerne, ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans, efter et nettooverskud efter minoriteter på 4,8 mia. dollar i 2015.

Jacob Pedersen hæfter sig ved, at selskabet ikke, som han havde forventet, vil skære i sine efterforskningsomkostninger i olieforretningen, og det er en del af baggrunden for, at overskudsprognosen er lavere end ventet.

Det annoncerede frasalg af Mærsks ejerandel i Danske Bank er ifølge analytikeren entydigt positivt. Provenuet udloddes til aktionærerne.