Analytiker: Singapore kan købe SAS

Det statsejede asiatiske flyselskab Singapore Airlines har både pengepungen i orden og årsager nok til at købe SAS, vurderer analytiker.

Singapore Airlines er et af de selskaber, der satser på verdens største passagerfly, Airbus A380. Fold sammen
Læs mere
Foto: LIONEL BONAVENTURE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>SAS kunne i sidste uge meddele, at det indgår i et endnu tættere samarbejde med Star Alliance-medlemmet Singapore Airlines. Det udmønter sig blandt andet i flere flyvninger mellem østaten og Skandinavien.

Spørger man Standard & Poors luftfartsanalytiker Shukor Yusof, kan det nye samarbejde flyselskaberne imellem godt være første skridt i noget, der er mere end et samarbejde – nemlig et opkøb.

"Det er helt klart en mulighed, at Singapore Airlines er interesseret i at købe SAS. De har en fyldt pengekasse med otte milliarder singapore dollar (36 mia. kroner)," siger han ifølge det svenske nyhedssite svd.se.

Shukor Yusof peger i den forbindelse på, at Singapore Airlines leder med lys og lygte efter ekspansionsmuligheder. Og her er Skandinavien en oplagt mulighed.

"Der er sket et paradigmeskifte inden for luftfarten, og det har tvunget Singapore Airlines til at kigge på nye markeder som São Paulo (i Brasilien, red.) og nu Stockholm. De traditionelle indtægtsgenererende markeder som det kontinentale Vesteuropa og Nordamerika har de seneste tre-fire år været under pres på grund af finanskrisen," siger han.

Singapore Airlines er ejet af østaten selv – både direkte og via dets investeringsselskab Temasek. Selskabet flyver år efter år med milliardoverskud, og er et af de flyselskaber i verden med den højeste markedsværdi, skriver svd.se.