Analytiker: Særdeles positivt med ALK anbefaling

Analytiker er begejstret over for vurderingen af sikkerheden for allergivaccinen

Foto: Kena Betancur. »Vi skønner, at ALKs partner, Merck, på sigt er i stand til at opdyrke 30-35 pct. af de ca. 500.000-1.000.000 amerikanske allergikere,« vurderer analytiker Søren Løntoft.
Læs mere
Fold sammen

Sydbank ser særdeles positivt på FDA-ekspertpanelets klare og positive vurdering af effekten og sikkerheden af græsallergitabletvaccinen Grastek. Og med god samstemmighed mellem anbefalingen fra ekspertpanelet og den endelige beslutning fra FDA, venter Sydbank en godkendelse af Grastek.

Det skriver Sydbanks analytiker Søren Løntoft i en kommentar.

Han fremhæver ekspertpanelets positive vurdering af sikkerheden for Grastek til allergikerne i aldersgruppen 5-65 år, hvilket er i kontrast til konkurrentmidlet Oralair fra Stallergenes, der fik samme positive vurdering i onsdags, men for aldersgruppen 10-65 år. Sydbank understreger, at den positive panelvurdering af sikkerheden for Grastek er sket under forudsætning af, at allergikerne har en adrenalinpen (epi-pen) til rådighed i forbindelse med behandlingen.

Når produktet forventeligt godkendes ser Søren Løntoft et topsalgspotentiale i USA på 1,44 mia. kr.

»Vi skønner, at ALKs partner, Merck, på sigt er i stand til at opdyrke 30-35 pct. af de ca. 500.000-1.000.000 amerikanske allergikere,« som efter vores estimat bliver henvist til brug af allergivacciner mod græspollen-allergi, skriver han.

Med en ventet penetreringsrate på sigt på 30-35 pct., en pris på 20 kr. om dagen, som er baseret på prisen på Grastek (Grazax) i Europa og en markedsandel på ca. 60-80 pct. (for tabletmarkedet) ser Sydbank et topsalgspotentiale for Grastek i USA på 1,44 mia. kr.

ALK vil modtage royalty-betalinger på 15-20 pct. af salget i USA og dertil kommer kommer salgsmilepæle.