Analytiker: »Rigtig beslutning at fyre Kolding«

Meldingen om Koldings afgang kom som en overraskelse for Alm. Brands analytiker af Danske Bank-aktien. Men han mener, at det er en fornuftig beslutning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg havde ikke set det komme.«

Dagens melding om Eivind Koldings afgang fra Danske Bank kom som en overraskelse fra analytiker i Alm. Brands Markets, Jesper Christensen.

Alligevel mener han, at det er et fornuftigt skridt fra landets største bank:

»Jeg kan godt følge dem, og jeg synes også, at når man ser deres begrundelse, at det peger positivt og bestyrelsen anerkender, at banken nu er ude på den anden side, hvilket jeg synes er et stærkt positivt signal at sende,« siger Jesper Christensen.

Analytiker: Ny fase - ny leder

I dagens børsmeddelelse skriver Danske Bank, at banken nu er på vej ind i en ny fase, og at det derfor er oplagt, at det er en ny type leder -  nordmanden Thomas F. Borgen -  der tager over. Og det kan der ifølge Jesper Christensen være god ræson bag.

»De periode, hvor Eivind Kolding var direktør, var en transitionsfase, og den er ligesom overstået. Strategien er lagt, kursen er sat og Eivind Kolding har leveret en rigtig stor indsats,« siger han og fortsætter:

»Men fremadrettet er det lidt mere næsen ned i plovfuren og en stærk operationel styring, der skal til. Og der har Kolding jo med sin shipping-baggrund ikke den store erfaring. Så jeg synes, at deres argumenter er gode,« siger han.

Jyske Bank: Ikke dramatisk for Danske Bank

Heller ikke Christian Hede fra Jyske Bank ser den store dramatik i dagens udmelding.

»Jeg vil sige det sådan, at jeg regner ikke med at skulle ændre i mine estimater for Danske Bank på grund af det her. Jeg tror ikke, at man skal forvente, at det her skyldes, at der på nogen måde er ugler i mosen,« siger han til Berlingske Business.

Jyske Bank-analytikeren regner derfor heller ikke med, at Thomas F. Borgen er blevet hyret til at lave »revolutioner« i landets største bank, i det han selv har været en del af bankens ledelse siden 2009.

»Derfor bliver det mere i det daglige arbejde, at der kommer en ny chef, som har en bankfortid, der er noget tungere end det, Eivind Kolding kan fremvise,« siger han.

Fyring er brud med traditioner

Dagens fyring er et brud med Danske Banks tradition for at beholde sine topchefer, indtil de var blevet særdeles gråhårede parate til pensionering. Men der skal man ifølge Christian Hede lægge mærke til hvem, der sidder for enden af bordet i bestyrelseslokalet, Ole Andersen.

»Hvis du ser på bestyrelsesformandens meritter, så vil du se, at han ikke er bange for at handle. Det at Eivind Kolding har siddet i kort tid skal ifølge Ole Andersen ikke være grunden til, at man så ikke gør det, man tror er bedre,« siger Christian Hede.

»Når man kigger frem og ser de opgaver, der ligger foran, så vurderer man, at Thomas Borgen er en bedre man til jobbet, og så er beslutningen jo snublende nær, at det er ham, som skal sidde i stolen. Og den beslutning tager man så,« siger han.

Men Danske Bank har jo ikke traditioner for kun at hyre topchefer ind som overgangsfigurer. Så det må vel blive set i markedet som lidt af en bet for Eivind Kolding?

»Nu går vi ikke og spekulerer i, hvad der er en bet for Eivind Kolding, for ham kan vi ikke investere aktier i. Han er ikke børsnoteret, så det har jeg ikke nogen holding til,« siger Jesper Christensen.