Analytiker: "Positivt for Lundbeck"

Det er godt for Lundbeck, at medicinalkoncernes bestyrelsesformand, Flemming Lindeløv, i dag valgte at træde af med øjeblikkelig virkning. Det mener Danske Banks Lundbeck-analytiker.

- Det er en fornuftig beslutning, men det er også en ventet beslutning. Det er klart, at den kommunikation, der har været i pressen, har skabt noget usikkerhed. Og som jeg tidligere har udtalt, så har Lindeløv nok haft hovedansvaret for det og den usikkerhed, det har skabt. Det er positivt for selskabet, at han går af nu, siger analytiker Martin Parkhøi fra Danske Bank til RB-Børsen.

Det eftermæle, Flemming Lindeløv efterlader sig, imponerer ikke Martin Parkhøi.

- Den udvikling, der har været i Lundbeck-koncernen under ham, den har ikke været specielt imponerende. Det havde vi jo alle sammen i baghovedet i forvejen. Men den exit, der har været nu, er så bare endnu mere uheldig. Det er ikke et specielt godt sidste gangs indtryk, man har fået, siger analytikeren.

For Lundbeck drejer det sig nu om at komme videre både i den nære fremtid og på lidt længere sigt. Der er særligt to ting, der er vigtige for koncernen i den henseende.

- Det, der er vigtigt for den nye bestyrelse, det er at melde ud præcis hvornår, Claus Bræstrup (direktør, red.) forlader virksomheden. Udover det, så tror jeg bare, at Lundbeck skal fokusere på at drive en forretning og få løst det problem, de har med patent-udløbet på Lexapro i 2012, siger Martin Parkhøi med henvisning til medicinalselskabets åbne hul i pipelinen.

RB-Børsen