Analytiker: Positive takter i Danske Bank trods toplinjepres

Det er et ganske pænt regnskab, som Danske Bank fredag morgen har offentliggjort, selvom der tydeligvis stadig er pres på toplinjen.

Det er et ganske pænt regnskab, som Danske Bank fredag morgen har offentliggjort, selvom der tydeligvis stadig er pres på toplinjen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Sådan lyder vurderingen fra Thomas Eskildsen, der er aktieanalytiker i Jyske Bank, over for Ritzau Finans.

»Mit overordnede indtryk er, at det er et fint regnskab, men ligesom konkurrenterne lider Danske Bank stadig under et pres på toplinjen. Så det er meget på linje med dét, vi har set hos de andre banker i første kvartal,« siger han.

Thomas Eskildsen påpeger desuden, at banken endnu en gang har tilbageført nedskrivninger på udlån. Denne gang med 100 mio. kr.

»Det selvfølgelig positivt at se disse tilbageførsler, og det er et tegn på, at det går bedre med kreditkvaliteten i forretningen, og at låntagerne har det bedre. Samtidig ser vi, at omkostningerne ligger lavere end ventet, hvilket indikerer, at det går godt med at få gennemført en række effektiviseringer,« siger aktieanalytikeren.

Thomas Eskildsen vurderer, at aktien vil åbne "svagt til den positive side", når handlen sættes i gang klokken 9.