Analytiker oven på stærkt Lundbeck-regnskab: Meget går bedre end forventet

Medicinalvirksomheden Lundbeck melder om stor vækst og opjusterer forventningerne i deres seneste regnskab. Det er især nye lægemidler, udeblivende kopikonkurrence og god styring af omkostningerne, der har givet et godt resultat, mener analytiker.

Topchefen i Lundbeck, Kåre Schultz, har nærmest gjort det til sit varemærke at opjustere forventningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medicinalvirksomheden Lundbeck har præsenteret et solidt regnskab til aktionærerne i dag, hvor virksomheden opjusterer forventningerne og præsterer en vækst på 13 procent i første halvår af 2017 sammenlignet med sidste år.

Senioranalytiker i Sydbank, Søren Løntoft, kalder regnskabet for »rigtig stærkt« og peger blandt andet på, at både virksomhedens nye og gamle lægemidler har klaret sig bedre end forventet:

»Der er mange nye midler, som klarer sig bedre end forventet og bidrager til væksten. Samtidig er jeg overrasket over, at nogle af de midler, der er løbet af patent, klarer sig bedre, end man havde frygtet til trods for kopikonkurrence,« siger Søren Løntoft, og tilføjer:

»På nogle af produkterne er der endnu ikke introduceret kopikonkurrence, og jeg tror også, at det bidrager til dagens opjustering,« siger han.

Samtidig mener Søren Løntoft også, at den omfattende besparelsesplan, Lundbecks administrerende direktør, Kåre Schultz, påbegyndte for flere år siden, fortsat har en positiv effekt på regnskabet:

»Lundbecks omkostningsstyring har også været rigtig god i det her kvartal, og man nyder stadigvæk godt af den besparelsesplan, Kåre Schultz fremlagde for efterhånden to år siden,« siger han.

Den markante indtjeningsfremgang er altså en kombination af lave omkostninger og kraftigt voksende omsætning, som resulterer i en gearingseffekt, hvor omkostningerne ikke vokser i samme tempo som omsætningen, mener analytikeren.

Mens omsætningen er steget med 13 procent sammenlignet medicinalvirksomhedens første halvår af 2016, er det også iøjnefaldende, at både driftsresultat og bundlinjen er henholdsvis fordoblet og næsten tredoblet.

Til trods for, at Lundbecks seneste regnskab byder på den største halvårsomsætning i virksomhedens historie, er kursen på Lundbeck-aktier faldet med 3,7 procent onsdag ved middagstid, men det mener Søren Løntoft ikke, at man skal lægge for meget i:

»Regnskabet er bedre end markedet forventede, og jeg synes ikke, at regnskabet beretter et kursfald. Så min umiddelbare vurdering er, at nogen benytter i dag til en gevinstindtagning oven på en stærk 2017-performance,« siger han.

Trods det markante kursfald er Lundbeck-aktien steget med omkring 180 procent, siden Kåre Schultz tiltrådte som administrerende direktør i maj 2015.