Analytiker om Skandia-rygte: Danica og PFA er mest oplagte købere

Danica Pension og PFA ser umiddelbart ud til at være de mest oplagte købere af forsikringsselskabet Skandia Danmark, vurderer Mikkel Emil Jensen, der er analytiker i Sydbank.

Analytiker om Skandia-rygte: Danica og PFA er mest oplagte købere Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Det gør han, efter at Børen har skrevet, at Skandia Danmark oven på flere dårlige år skal være blevet sat til salg af sine svenske ejere og formentlig kommer til at koste mellem 1,2 og 1,5 mia. kr.

»Vi ved, at Danske Bank allerede er i fuld gang med at få implementeret SEB Pension ind i Danica Pension.«

»Og så kan man spørge, om de er mættede af det, eller om de kunne være så aggressive, at de også kunne finde plads til at opkøbe et selskab mere til Danica Pension. De har jo Danske Bank i ryggen med meget kapital,« siger Mikkel Emil Jensen.

Omvendt kan Danica Pensions køb af SEB Pension også have betydet, at PFA, som førhen var den absolut største spiller i den danske forsikringsbranche, føler sig hæmmet på konkurrencestyrken og udfordret på sin størrelse af Danica.

Det kan få PFA til at føle sig nødsaget til at gå ud og kigge efter opkøb for igen at kunne stå som den største.

»Problemet med det er, at PFA er kundeejet. Og det er måske ikke et godt nok argument over for kunderne, at man går ud og betaler nogle milliarder kroner, fordi man gerne vil være størst,« siger Mikkel Emil Jensen.

Mens analytikeren ser Danica Pension og PFA som de mest oplagte kandidater til at opkøbe Skandia Danmark, så peger han på, at et selskab som Topdanmark nok mere sandsynligt vil blive solgt end købe andre forsikringsvirksomheder.

»Topdanmarks udlodning har på det seneste været stærk. De har udloddet en stor del af deres kapital, og det sender ikke umiddelbart et signal om, at der er et opkøb rundt om hjørnet,« siger Mikkel Emil Jensen.

Ifølge Børsen har Skandia allerede hyret investeringsbanken Carnegie til at finde en køber af den danske forretning.

Det bliver dog afvist at kommentere i Skandias svenske hovedkontor, hvor pressechef Pontus Haag i en sms til Børsen skriver, at der aldrig bliver kommenteret rygter og mediespekulationer.