Analytiker om Nordea-regnskab: Rammer indenfor skiven

»Nordea har længe risikojusteret sine udlån, og den proces er man igennem.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regnskabet fra storbanken Nordea er godkendt.

Det vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen over for Ritzau Finans.

»I overskrifter rammer regnskabet inden for skiven,« siger han.

Han fremhæver, at kerneposterne - nettorenter og gebyrer - er nogenlunde som ventet, og at udlån stabiliseres, hvilket er med til at understøtte kerneposterne fremadrettet.

»Nordea har længe risikojusteret sine udlån, og den proces er man igennem,« siger han.

Det lave aktivitetsniveau skuffer og sender handelsindtægterne under det ventede, som det også var tilfældet for Danske Bank onsdag, medgiver Mikkel Emil Jensen, men pointerer, at det vigtigste er, at kerneposterne er på plads.

Det lave aktivitetsniveau er også baggrunden for, at Nordea nedjusterer forventningerne til indtægterne for hele året.

»Det havde Nordea flaget for efter første kvartal som følge af lav aktivitet, og den lave aktivitet er fortsat i andet kvartal, og så er det naturligt med en justering der.«

Besparelsesinitiativerne har tilsyneladende fået hurtigere effekt end ventet, og derfor lander omkostningsposten under det ventede.

Analytikere, der havde leveret estimater til Ritzau Estimates, ventede omkostninger på 1219 mio. euro, mens Nordea rapporterede 1154 mio. euro.

»Det er med til at underbygge indtjeningen i kvartalet, og udviklingen vil være med til at opretholde bundlinjen i de kommende kvartaler,« vurderer Mikkel Emil Jensen, der slutteligt også noterer sig, at nedskrivningsposten er lav og lavere end ventet.

Summa summarum lander bundlinjen bedre end ventet, da den blev 1085 mio. euro, mens analytikernes hos Ritzau Estimates havde ventet 1030 mio. euro.

Aktiekursen bør efter Sydbank-analytikerens mening ikke falde på de rapporterede tal.

»Mit bud på kursen ved åbningen vil være en udvikling på niveau med markedet til lidt højere,« siger Mikkel Emil Jensen.