Analytiker: Ørsteds opjustering handler om timing af frasalg

Gårsdagens opjustering fra energiselskabet Ørsted, der tidligere var kendt som Dong Energy, handlede blot om timingen af et frasalg, og derfor reagerer investorerne meget afdæmpet på nyheden, siger analytiker.

Gårsdagens opjustering fra energiselskabet Ørsted, der tidligere var kendt som Dong Energy, handlede blot om timingen af et frasalg, og derfor reagerer investorerne meget afdæmpet på nyheden, siger analytiker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Mandag gik det delvise salg af havmølleparken Borkum Riffgrund 2 igennem, og derfor udsendte energiselskabet en meddelelse og oplyste, at det nu venter et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) for helåret på 21 mia. kr. mod tidligere 19-21 mia. kr.

»En del af grunden til, at Ørsted havde et interval før, var, at der var tvivl om, hvorvidt salget blev lukket i 2017 eller 2018, og det betyder noget for timingen, i forhold til hvornår man får pengene.«

»Nu bliver det lukket i 2017, og det gør, at resultatet så ender i den absolut høje ende. Det er heller ikke noget, som markedet tager som en kæmpe overraskelse,« siger Casper Blom, der er analytiker hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Tirsdag formiddag stiger Ørsted-aktien 0,3 pct. til 348,60 kr. efter mandagens fald på 1 pct. Ifølge Casper Blom var der heller ikke tale om en større nyhed, men noget, som markedet vidste ville komme enten i fjerde kvartal eller i første kvartal næste år.

»Det handler om, hvornår pengene kommer om det er i år eller næste år. Det betyder ikke så meget, men det er da altid bedre at få pengene end at skulle vente på dem,« siger han.

I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal i starten af november oplyste Ørsteds koncernfinans- og økonomidirektør, Marianne Wiinholt, til Ritzau Finans, at selskabet ventede, at det ville lukke handlen i fjerde kvartal af 2017.

Salget, som blev gennemført mandag, blev annonceret den 7. august, hvor det førte en opjustering af EBITDA-forventningerne til 17-19 mia. kr. med sig.

I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal kom også en opjustering. Her skete det, i forbindelse med at energikoncernen solgte 50 pct. af havvindmølleparken Walney Extension.

/ritzau/FINANS