Analytiker: Ledigheden kommer længere ned

Den nyeste opgørelse over stillingsannoncer viser, at der bliver sat nye rekorder for antallet af ledige. Tallet kommer langt under 100.000, mener analytiker.

Antallet af ledige kan sagtens nå ned på 90.000, ja måske endda 80.000 personer. Den seneste opgørelse fra Dansk Jobindex viser, at der juni i år var næsten 35.000 jobannoncer på nettet.

Det er ny rekord, og ifølge Christian Heinig, analytiker i Danske Bank, et udtryk for, at ledigheden kan tage et endnu større dyk. Ved den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik røg ledigheden under 100.000 personer.

- Tallene fra Dansk Jobindex tyder på, at den seneste rekord står for fald. Det er ikke usandsynligt, at ledigheden kan nå ned på 80.000 til 90.000, siger Christian Heinig til Ritzau.

De mange jobannoncer viser, at virksomheder i hele landet og inden for de fleste brancher mangler folk. Det er især de seneste par års kraftige økonomiske vækst, der har gjort køen af ledige kortere.

Danske Bank er ikke den eneste, der forudser end endnu lavere ledighed. Erhvervsorganisationen Dansk Industri mener, at ledigheden kan når 70.000.

ritzau / Business.dk