Analytiker: Kirkland-forlængelse klart positiv for GN

Det er ganske positivt for GN Store Nord, at selskabets høreapparatforretning, GN Resound, har forlænget sin aftale med den amerikanske varehuskæde Costco

Foto: HERWIG PRAMMER

I særdeleshed fordi leveringen til Costcos eget brand, Kirkland Signature, også er en del af aftalen.

Sådan lyder vurderingen fra finanshuset Sanford C. Bernstein, der mener, at GN Resound kan have vundet kontrakten foran blandt andre verdens største høreapparatproducent, Sonova.

- Det er positivt for aktien, fordi skæbnen for Kirkland-kontrakten har været et nøglefokus i investeringscasen for både GN og Sonova, da det har været brugt som bear-argument for GN's 2015-præstation, hvis selskabet skulle miste kontrakten. For Sonova har bull-aktører indikeret, at Sonova kunne vinde kontrakten, efter at selskabet kom ind i Costco i starten af 2014 og vandt store markedsandele, skriver analytiker Lisa Bedell Clive i en kommentar.

Sonova valgte i starten af sidste år at begynde at levere produkter til Costco gennem sit premium-brand, Phonak, og det vandt det schweiziske selskab efterfølgende betydelige markedsandele på i Costco. Til gengæld kom Sonova i modvind i det uafhængige segment, fordi audiologerne ikke var tilfredse med, at selskabet solgte sine premium-produkter billigere gennem en varehuskæde.

Og netop den udfordring kan også GN Resound møde, vurderer Lisa Bedell Clive, der henviser til, at GN Store Nord ikke nævner Kirkland Signature-aftalen i sin meddelelse fra fredag. Selskabet har dog bekræftet over for Ritzau Finans, at netop Kirkland Signature er en del af forlængelsen med Costco.

- Vi vurderer, at den svage ordlyd i meddelelsen er et forsøg på at minimere eventuelle negative reaktioner fra de uafhængige audiologer. GN er vokset ekstremt hurtigt i den uafhængige amerikanske kanal i de foregående kvartaler, og derfor vil selskabet forsøge at fastholde momentum, skriver Lisa Bedell Clive.

Umiddelbart er det dog det positive, der fokuseres på i et ellers negativt dansk aktiemarked. GN-aktien er i toppen af C20 Cap-indekset med en stigning på 2,3 pct. til 150,40 kr.