Analytiker: Kinesisk udmelding kan være forhandlingstaktik

Det kan være forhandlingstaktik, der ligger bag meldingen om, at den kinesiske rigmand Qi Jianhong ikke længere ser behov for fuldt ejerskab af Bang & Olufsen.

Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, efter at en unavngiven person med kendskab til forholdet ifølge Bloomberg News har sagt, at kineseren højst vil betale 70 kr. per aktie for at udbygge sin ejerandel.

Meldingen kommer efter torsdagens meddelelse om, at Qi Jianhong har udbygget sin ejerandel til 18,7 pct. gennem køb af aktier til 85 kr. per styk.

- Der kan være masser af interessenter, der bare gerne vil placere nogle rygter i markedet. Det kan også være forhandlingstaktik, at køber sender sådan en besked ud via omveje for ligesom at sende et signal til investorerne om, at kurs 85 er en rigtig, rigtig god pris, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Han peger på, at mange aktionærer måske har syntes, at kurs 85 kr. ikke var en tilstrækkelig attraktiv pris, og at kineseren med meldingen forsøger at overbevise B&O-aktionærerne om, at de skal være glade for de 85 kr.

- Så det kan være forhandlingstaktik, men det kan jo sådan set også være reelt nok, vurderer Morten Imsgard.

Han mener, at B&O med en meddelelse til børsen kan feje rygtet af banen ved at oplyse, om det er noget, der har ændret sig, eller om der stadig er samme dialog med forhandlinger.

- Som jeg ser det lige nu, er situationen, at den kinesiske forretningsmand har luftet et tilbud på 85 kr. for flere end de aktionærer, der har takket ja til det, og der er nogen i aktionærkredsen, der ikke synes, det er højt nok, siger Morten Imsgard.

Det kan ifølge analytikeren godt medføre, at tingene "strander her, og at der ikke kommer yderligere tilbud på den korte bane".

Fredagens rygter betød, at B&O-aktien lukkede i kurs 76,50 efter tidligere at have ligget i kurs 82,50.