Analytiker kalder droppet telefusion for chokmelding

Det er intet andet end en chokmelding, at Telenor og Telia har besluttet at droppe den planlagte fusion af deres teleforretninger i Danmark. Det skriver Michael Borre, der er senioraktierådgiver i Nordea, i en morgenkommentar.

Det er en regulær chokmelding for TDC, da fusionen kunne have lettet lidt på den benhårde konkurrence på det danske marked. De fleste analytikere havde allerede indregnet en bedring i det danske mobilmarked fra 2017 og frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er en regulær chokmelding for TDC, da fusionen kunne have lettet lidt på den benhårde konkurrence på det danske marked. De fleste analytikere havde allerede indregnet en bedring i det danske mobilmarked fra 2017 og frem. Dagens meget overraskende melding sætter spørgsmålstegn ved, om det kan realiseres, skriver Michael Borre og tilføjer:

- Vi frygter, at TDC nu kan se frem til værdiødelæggende konkurrence fra sine to nordiske konkurrenter. Vi vil endnu engang se nedjusteringer af indtjeningsforventningerne til TDC oven på morgenens melding.

Senioraktierådgiveren vurderer desuden, at nyheden betyder, at TDC fremover vil få svært ved at opretholde sit høje udbytteniveau på samme niveau som i dag.

- Vi forventer, at aktiemarkedet vil fælde en hård dom over TDC, når handelen åbner i dag (fredag, red.), slutter Michael Borre.