Analytiker: God underliggende vækst i Nets' forretning

Der er både plusser og minusser i regnskabet fra betalingsservicevirksomheden Nets, som overrasker positivt på den organiske vækst i fjerde kvartal, mens driftsresultatet ikke helt levede op til markedets forventninger. Det siger aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank i en kommentar til regnskabet.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2014 Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»På overfladen synes jeg, at det er et regnskab på linje med forventningerne. Der er ting, som har udviklet sig lidt lavere end forventet, og andre ting, der har udviklet sig bedre. Toplinjen har udviklet sig lidt bedre end ventet, mens EBITDA ligger lidt under forventningerne,« siger analytikeren til Ritzau Finans.

Omsætningen landede i fjerde kvartal på 1910 mio. kr. efter en organisk vækst på 10 pct. Det var over analytikernes forventninger ifølge et estimat fra Ritzau Estimates på 1892 mio. kr. EBITDA-resultatet før særlige poster blev endvidere opgjort til 676 mio. kr. mod ventet 686 mio. kr. af analytikerne.

»EBITDA er lidt lavere end ventet inden for Merchant Services og Financial & Network Services, og som udgangspunkt ser det ud som om, at det skyldes lidt højere omkostninger i forbindelse med udviklingen af det mobile dankort, end man havde regnet med,« siger Mikkel Emil Jensen.

»Den organiske vækst er så til gengæld noget bedre, end man havde regnet med på alle segmenter, tilføjer han og henviser til en organisk vækst på 17 pct. i fjerde kvartal inden for Merchant Services, mens Financial & Network Services præsterede en organisk vækst på 10 pct«.

Corporate Services leverede endvidere en organisk vækst i fjerde kvartal på 4 pct.

»Det vidner om god underliggende vækst. Dankortet og det norske Bankaxept, ebilling services og clearing services udvikler sig rigtigt fint. Så alle de her underliggende elementer, som ligger på tværs af alle segmenterne, har altså en rigtig fornuftig udvikling.«

»Så er der nogle engangsomkostninger, der holder indtjeningsniveauerne lidt lavere, end man måske lige havde regnet med, men jeg synes egentlig, at den underliggende udvikling er bibeholdt,« siger Mikkel Emil Jensen.