Analytiker: God pris for Danisco

Aktionærerne får svært ved at sige nej til købstilbuddet på Danisco. Spørgsmålet er dog, om de store aktionærer vil stille sig på bagbenene, vurderer senioranalytiker.

Danisco har hovedkontor ved Langebro i De Danske Sukkerfabrikkers gamle fabrik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Åndahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske industridynasti, Dupont, vil med et bud på knap 36,4 mia. kroner købe Danisco. Buddet svarer til en kurs 665, hvilket er ca. 25 pct. over kursen i skrivende stund. Og til den pris, vurderer senioranalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets, at de fleste aktionærer vil have svært ved at sige nej. 

- Umiddelbart får Danisco svært ved at godtgøre, at de på den korte bane kan løfte sig til en tilsvarende kurs, så hvis man ser kortsigtet på det, er det et meget godt tilbud, siger han. 

På det seneste har opkøb og afnoteringer af flere danske virksomheder dog sket til en for lav kurs, og med Danisco i god form kan det afholde de store investorer fra at acceptere købstilbuddet. En oplagt kandidat Danisco har længe været en opkøbskandidat, så det overrasker ikke Michael Friis Jørgensen, at der kommer et bud på bordet. 

- Generelt har flere talt for, at Daniscos momentum har gjort det til en oplagt opkøbskandidat. Der har blandt andet været et par interesserede kinesiske ingrediensselskaber, men fordi kursen er steget så meget, har det været svært for andre at komme med et bud. 

Spørgsmåler er, om Duponts bud nu vil få andre interesserede købere ud af buskene. 

- Det kan sagtens være, men det er svært at se en oplagt modbudskandidat, så jeg tror det ikke. Det er en meget høj pris, der er lagt på bordet, og der er ingen andre, der er har supergode synergier med Danisco, siger Michael Friis Jørgensen. 

Fyldte pengekasser 

 - Købstilbuddet er hovedsageligt et tegn på, at selskabernes pengekasser bugner. Jeg tror, vi kan se frem til en markant forøgelse af opkøb på aktiemarkederne, siger Michael Friis Jørgensen. 

Han vurderer, at Dupont længe har haft kig på Danisco, og at det i den forbindelse har været et problem, at restruktureringen af selskabet er gået godt og kursen har været stigende. 

- Der er ingen tvivl om, at Daniscos kurs nu vil stige til noget i nærheden af den kurs, tilbuddet byder. Fokus kommer også til at rette sig mod Chr. Hansen og Novozymes, lige som der sikker ogspå vil være spekulationer i både modbud og afslag, siger Michael Friis Jørgensen.