Analytiker glad for kundetypen bag Vestas´ Kina-ordre

Der er grund til optimisme på Vestas´ vegne efter strategisk vigtig ordre i Kina.

Læs mere
Fold sammen
De to netop annoncerede Vestas-ordrer i Kina sender positive signaler fra et marked, der er gået udenom de europæiske vindmølleproducenter den seneste tid. Det vurderer aktieanalytiker Stig Frederiksen fra ABG Sundal Collier.

"Efter en lang periode, hvor de store kæmpeordrer er gået udenom de europæiske og amerikanske spillere, så viser den nye ordre, at de stadigvæk har mulighed for at få ordrer i Kina," siger Stig Frederiksen til RB-Børsen.

Ordrene kommer fra et uafhængigt elselskab, og det er vigtigt for en producent som Vestas, at de uafhængige instanser stadigvæk er interesseret i at få europæiske spillere ind på det kinesiske marked, forklarer analytikeren.

"De uafhængige utilities har den samme tilgang til tingene som i Vesteuropa. De vægter effektivitet, vedligeholdelse og møllens levetid højt. Denne kundetype går mere op i de bløde faktorer og ikke bare prisen per megawatt," siger Stig Frederiksen.

Han vurderer, at ordren fint hænger sammen med Vestas' tilgang til det kinesiske marked.

"Ordren understøtter fint det, Vestas tidligere har udmeldt. De har allerede forudset, at der stadigvæk er et marked for dem, selvom de ikke har vundet særlig mange af de store ordrer endnu. Så længe man forholder sig til det marked, der ligger uden for de regeringsstyrede investeringspakker," siger Stig Frederiksen.

Kinesiske producenter har vundet de seneste store statslige udbudrunder på vindprojekter.

(RB-Børsen)