Analytiker: Fyringer udskyder B&O-salg

Noget skulle der ske. Sådan lyder konklusionen fra Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen, efter at den hæderkronede danske elektronikfabrikant Bang & Olufsen har meddelt, at der bliver nedlagt 125 stillinger i selskabets AV-forretning, svarende til mere end 5 pct. af samtlige ansatte.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

- I tredje kvartal, hvor B&O er i stand til at vokse som konesekvens af en solid produktpipeline, er selskabet ikke i stand til at tjene penge, siger Løntoft Hansen med henvisning til de foreløbige regnskabstal, som B&O har sendt ud sammen med meddelelsen.

Analytikeren ser samtidig restruktureringen af koncernens største forretningsområde som et tegn på, at et salg af det samlede selskab ikke er nært forestående.

- Hvis en køber havde været på plads, tror jeg, at køberen ville have gennemført det, siger Løntoft Hansen.

- Nu forsøger B&O i stedet at skabe en lønsom forretning selv.

Bang & Olufsen fastholder forventningerne til hele året bortset fra engangsomkostninger på 15-20 mio. kr., der bogføres i fjerde kvartal, oplyses det i en fondsbørsmeddelelse. Omstruktureringen med de 125 stillingsnedlæggelser ventes at give en besparelse på 100 mio kr. årligt.

- Ændringerne vil resultere i en mere lean organisation og en simplere organisationsstruktur, skriver selskabet.

Samtidig offentliggør selskabet enkelte foreløbige regnskabstal for tredje kvartal. Omsætningen er steget 19 pct. sammenlignet med samme periode sidste år til 800 mio. kr. Driftsresultatet EBIT ventes forbedret sammenliget med tredje kvartal sidste år, men vil fortsat være negativt.